06. 11. 2016 - 21:25
Sreća okrenula leđa Zmajevima: BiH daleko od Eura
907
Shares
Sreća okrenula leđa Zmajevima: BiH daleko od Eura

PORAZ OD AUSTRIJE

Sreća okrenula leđa Zmajevima: BiH daleko od Eura

06. 11. 2016 - 21:25
0
Shares

Bosna i Hercegovina je u prepunoj dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo odmjerila snage sa selekcijom Austrije, a Zmajevi su u ovom meču izgubili sa rezultatom 22:23.

Prvo poluvrijeme je odlično počelo za Zmajeve, prvo smo preko Tarabocchiae došli do prvog vodstva na meču. Tako se do 6. minuta susreta igralo gol za gol, da bi Austrijanci preko Bielika stigli do vodstva od 3:2.

Ostatak poluvremena se većinom igrao gol za gol, sve dok večeras sjajni Tarabocchia nije donio novo vodstvo našoj selekciji, koje smo uspjeli sačuvati do kraja poluvremena, te se na odmor otišlo sa rezultatom 11:9 u korist Zmajeva.

Zmajevi su u drugo poluvrijeme ušli razočarajavujuće, gosti su brzo smanjili rezultatski deficit i stigli do vodstva. Zmajevi su do 45. minuta sustizali prednost, da bi nakon toga pali u igri, te su se Austrijanci u par minuta odlijepili na dva razlike.

BiH je do kraja smanjila rezultat na jedan razlike, međutim u odlućujućem napadu za sustizanje rezultat gubimo loptu, te Austrija ponovo odlazi na dva gola razlike. Kraj meča su obilježili odlični Grahovac, kao i Panić te Tarabocchia, koji su svojim golovima samo par minuta prije kraja utakmice donijeli poravnanje. 

Zmajevi su preko Vražalića stigli do vodstva, da bi Toromanović propustio priliku za potvrdu vodstva, odnosno konačnu pobjedu Zmajeva, Austrijanci su to iskoristili te preokrenuli rezultat u svoju korist i na kraju slavili sa 23:22.

Španija je u ovoj grupi izričiti favorit, i sa dva sigurna trijumfa su definitivno opravdali tu ulogu.

Učitaj još novosti