07. 12. 2016 - 10:30
Komazec za Sport.ba: Postoji ogromna želja da opet obućem...
907
Shares
Komazec za Sport.ba: Postoji ogromna želja da opet obućem bordo dres, sada se jasno vidi Janjošev rukopis

BIVŠI NAPADAČ SARAJEVA BRILJIRA U HONG KONGU

Komazec za Sport.ba: Postoji ogromna želja da opet obućem bordo dres, sada se jasno vidi Janjošev rukopis

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
07. 12. 2016 - 10:30
0
Shares

Srbijanski fudbaler Nikola Komazec i dalje blista u Aziji. U dresu South Chine nemilosrdno puni protivničke mreže, te je tako već postigao 10 golova na samo osam mečeva.

Javnost u njegovoj domovini je oduševljena, a 29-godišnji napadač je čvrsto na zemlji. Skroman kao i uvijek, a kada smo mu se javili iz Sarajeva nije skrivao oduševljenje.

Nikola je, podsjećamo, 2013. godine nastupao za FK Sarajevo i ostao ljubimac navijača Bordo kluba. Odigrao je samo jednu polusezonu na Koševu, ali i to je bilo dovoljno da za sva vremena "kupi" ljubitelje bordo boje.

Golgetersku seriju nastavio je i proteklog vikenda, jer je svojim pogotkom donio tri vrijedna boda South Chini. Komazec je odlučujući pogodak postigao u 23. minutu utakmice prelijepim volej udarcem, a ovom pobjedom njegov tim se probio na treće mjesto Premijer Lige Hong Konga.

"Što se mene lično tiče zaista mogu reći da sam zadovoljan do sada učinjenim ovde. Povezali smo zadnje tri utakmice tri pobede, uz utakmicu manje sa zadnjim na tabeli i možemo da dođemo na samo dva boda od lidera", kazao je na početku razgovora za Sport.ba Komazec, pa nastavio:

"Trenutno sam prvi strelac lige i izabran u dva navrata za najboljeg igrača meseca. Moj klub je ovde najveći i najtrofejniji, zadnjih godina ipak nije puno trofeja osvojio. Finansijski je stabilan i jako dobro organizovan, dosta se ulaže."

komazec-south-chinaCilj je pokušati doći do naslova prvaka, a interesovalo nas je da li Nikola ostaje i dalje u Aziji.

"Cilj se zna, to je titula i sigurno da ćemo dati sve od sebe da do nje dođemo, ali neće biti lako. Normalno je da postoji interesovanje za moje usluge posle ovakvih igara, to su klubovi iz Azije i Evrope, ali ja sam trenutno ovde i fokusiran na moj klub. Videćemo šta će u budućnosti biti  jer nikad se ne zna", poručio je Nikola.

15319175-10211226177678292-8961370435637581371-n

Naravno, nezaobilazna tema je FK Sarajevo, kojeg sjajni centarfor s posebnom pažnjom prati.

"Da, pratim uvek Sarajevo, to nikako neće prestati i mogu reći da je zaista lepo bilo pratiti i gledati moj bivši klub u zadnjem periodu. Tačno se vidi rukopis trenera Janjoša na terenu, posložio je sve kockice i napravio tim koji izgara stalno što daje odlične rezultate i veliki pomak na tabeli. Očekujem borbu za titulu do samog kraja, a raduje me što su zadnju utakmicu protiv Radnika fino bile popunjene tribine. To sve govori da je ambijent oko kluba kakav treba da bude", smatra Komazec.

Navijači Sarajeva ne gube nadu i željeli bi ovog majstora ponovo gledati u bordo dresu.

"Lepo je to čuti, da me se spominje i da me navijači žele opet videti jednog dana. Mogu samo reći da je moja želja uvek ogromna i da i ja to želim i razmišljam o povratku jednog dana. Fudbal je nepredvidljiv, nikad ne znaš šta može sutra da se desi. Ovde sam za sada srećan i zadovljan. Nikad ne volim da obećavam, ali ako se poklopi jednog dana obući cu opet dres Sarajeva", zaključio je s uzbuđenjem srbijanski napadač.

Komazec je izuzetno bitan član South Chine, a dovoljno govori to što je svojim golovima direktno klubu donio čak 14 bodova od ukupno 17 koliko je njegov tim osvojio u dosadašnjem toku prvenstva. Pored 10 golova u šampionatu, postigao je i dva u AFC Kupu, drugom po veličini kontinentalnom takmičenju u Aziji.

nikola-komazec

Priliku da nastavi svoju golgetersku seriju Komazec ima već u subotu, kada South China gostuje sedmoplasiranom Pegasusu.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Učitaj još novosti