13. 12. 2016 - 12:39
Modri kategorično odbili učešće u regionalnoj ligi
907
Shares
Modri kategorično odbili učešće u regionalnoj ligi

NEVJEROVATNO

Modri kategorično odbili učešće u regionalnoj ligi

13. 12. 2016 - 12:39
0
Shares

Glavna tema u fudbalskim krugovima u regionu prethodnih dana bila je regionalna fudbalska liga koja bi trebala početi 2018. godine. To je zaključak sa niza sastanka čelnika fudbalskih saveza zemalja bivše Jugoslavije.

UEFA je osigurala novac za učesnike ove lige u kojoj bi učestvovala 24 kluba iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Sistem takmičenja bio bi takav da bi se prije nokaut faze igrala grupna faza sa po četiri kluba u svakoj grupi.

Čelnici makedonskog saveza kreirali su detaljan plan za ovu ligu, a oni tvrde da su za ovu ideju zainteresovani i savezi i klubovi. Iz zagrebačkog Dinama poručili su jednoglasno da u takvoj ligi ne žele učestvovati.
 
"Možemo samo načelno reći kako je GNK Dinamu prioritet hrvatska liga te da nas ona regionalna, pogotovo u ovoj formi koja se spominje u medijima, dakle s klubovima isključivo s područja bivše države, jednostavno ne zanima", izjavili su iz Dinama za Index.hr

Iz Hajduka se još nisu oglasili po ovom pitanju, jer kako kažu, niko im nije prestavio koncept lige.

"Bilo šta u tom smjeru Hajduk može govoriti tek kada dobije službene informacije. Do ovog trenutka sve što znamo je ono što čitamo u medijima. Ni na jednoj razini kluba niko s nama nije kontaktirao vezano za regionalna takmičenja, niti nas je o tome obavijestio HNS", poručili su iz Hajduka.

Hrvatski savez se po ovom pitanju neće razdvajati od mišljenja UEFA-e koje će na kraju biti i presudno po pitanju ostvarivanja ovakve ideje.

Učitaj još novosti