26. 12. 2016 - 13:55
Anes Bečić za Sport.ba: Cilj je dupla kruna, a ja moram više...
907
Shares
Anes Bečić za Sport.ba: Cilj je dupla kruna, a ja moram više trenirati i bolje igrati da zaslužim Šumanov poziv

SJAJNI RUKOMETAŠ VOGOŠĆE I POVREMENI BH. REPREZENTATIVAC

Anes Bečić za Sport.ba: Cilj je dupla kruna, a ja moram više trenirati i bolje igrati da zaslužim Šumanov poziv

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
26. 12. 2016 - 13:55
0
Shares

Rukometaši Vogošće osvojili su jesenju titulu u Premijer ligi BiH, a veliki poprinos ovom uspjehu pružio je i povremeni bh. reprezentativac Anes Bečić.

"Naš cilj je jasan, a to je da osvojimo duplu krunu. Ovu polusezonu smo dobro igrali, mislim da smo zaslužili da budemo na vrhu jer smo stalno držali prvo mjesto. Nažalost desio nam se taj poraz od Dervente pred domaćom publikom i gdje se pitanje jesenjeg prvaka odlučivalo s Borcem kući", kazao je Bečić na početku razgovora za Sport.ba.

Otkrio nam je i šta očekuje od nastavka sezone.

"Mi naravno nastavljamo u istom ritmu. Sada slijedi zaslužena pauza gdje ćemo malo odmoriti se i napuniti baterije kako bi spremni dočekali nastavak sezone", rekao je Anes.

anes-becic1

Vogošćani imaju dva velika konkurenta za nalosv prvaka.

"Najveći konkurenti su nam, baš kao i prošle sezone, Izviđač iz Ljubuškog i Borac iz Banja Luke. Mislim da će ove dvije ekipe se s nama boriti za titulu prvaka BiH", poručio je.

2016. bila je odlična godina što se tiče rukometaša Vogošće.

"Jeste, osvojili smo Kup BiH i sada jesenji naslov. Drago mi je da sam bio dio te ekipe, koja je skupa s upravom ispisala historiju kluba. Igrali smo i u Evropi i nezasluženo ispali od Pelistera. Pobijedili smo ih u gostima, na svom terenu bili bolji sve do posljednjih pet minuta, kada je presudila njihova šira klupa. Također, ne smijemo zaboraviti da smo bili hendikepirani neigranjem tri igrača zbog povreda. Šteta jer smo ove godije mogli daleko dogurati. Sada smo sazreli kao ekipa za razliku od prošle godine", iskren je sjajni rukometaš Vogošćana.

Anes razmišlja samo o sadašnjem klubu i naslovu prvaka BiH.

"Trenutno zaista ne razmišljam o promjeni sredine. Ovdje mi je zasad dobro, dobra je ekipa, ljudi iz uprave su korektni prema meni, a vidjet ćemo šta će biti na kraju sezone", kazao je Bečić.

anes-becic

Mnoge je iznenadilo da selektor Bilal Šuman za januarske utakmice nije pozvao nikog iz Vogošće, iako je Bečić ranije bio na spisku.

"To ne mogu komentarisati, selektor zna šta je najbolje za našu državu. Moje je da treniram i igram što bolje i da svojim igrama ponovo zaslužim poziv", dodao je.

Liga prvaka je ove sezone veoma interesantna, a evo šta Anes kaže o najkvalitetnijem rukometnom takmičenju.

"Naravno da pratim Ligu prvaka, ove godine je mnogo dobrih ekipa i veoma je neizvjesna situacija u borbi za tron. Smatram da će PSG ili Veszprem ove godine osvojiti naslov prvaka Evrope", zaključio je Bečić.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Učitaj još novosti