25. 04. 2017 - 19:53
MINISTAR "RILE" PRITEKAO U POMOĆ: Sakupljeno 30 hiljada KM za...
907
Shares
MINISTAR

Sumrak bh. rukometa

MINISTAR "RILE" PRITEKAO U POMOĆ: Sakupljeno 30 hiljada KM za put Zmajeva u Finsku

25. 04. 2017 - 19:53
0
Shares

Rukometna reprezentacija BiH ipak će nekako otputovati u Finsku na treći meč kvalifikacija za plasman na EP 2018. godine.

Tamo će rukometni Zmajevi 04. maja odmjeriti snage sa domaćinima, a u međuvremenu jedva su se i u posljednji trenutak pronašla novčana sredstva za avionske karte, no još nije sakupljeno dovoljno sredstava da se plate sva dugovanja prema hotelima u kojima su boravili, kao i troškovi pojedinim igračima za dolazak na pripreme.

Bilal Šuman je u nekoliko navrata iz svog džepa plaćao prevoz, no ovoga puta novac je obezbijeđen iz drugog izvora.

"U posljednji trenutak mi je u pomoć pritekao ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić. Odobrio nam je 30.000 KM, što će biti dovoljno za karte i jedan dio duga prema hotelima 'Hills' i 'Holivud'. Sada nam nedostaje dvadesetak hiljada za smještaj i dvoranu na Ilidži, kao i za troškove nekih igrača koji dolaze, neki automobilom, neki avionom. Nadam se da će nam neko izaći u susret, iako je ovo bio posao Izvršnog odbora RS BiH koji je krajem avgusta prošle godine znao kakav je program rada", kazao je selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman.

Nekada najpopularniji i najtrofejniji sport u BiH spao je na najniže grane!

 

Učitaj još novosti