28. 04. 2017 - 19:29
TELETOVIĆ PRESJEDIO NA KLUPI: Zmaj može na godišnji, dalje idu...
907
Shares
TELETOVIĆ PRESJEDIO NA KLUPI: Zmaj može na godišnji, dalje idu Raptorsi

Toronto bolji od Bucksa

TELETOVIĆ PRESJEDIO NA KLUPI: Zmaj može na godišnji, dalje idu Raptorsi

28. 04. 2017 - 19:29
0
Shares

Nakon tijesne pobjede nad Bucksima 92:89, Toronto Raptorsi prolaze dalje u doigravanju.

Iako su Bucksi sjajno otvorili meč, kako je vrijeme odmicalo Kanađani su nametnuli svoj ritam i stil igre i već sredinom trećeg perioda otišli na 25 poena prednosti (71:46).

Ipak, domaći stižu do preokreta i vodstva (80:78) tri minute prije kraja, ali DeRozan vraća vodstvo Torontu. U zadnjim sekundama gledala se drama na parketnu, no kanadski tim bio je prisebniji i mudriji, pa zasluženo prolaze dalje.

Toronto je do pobjede predvodio DeRozan sa 32 poena, uz četiri skoka i pet ukradenih lopti. Pratio ga je Kyle Lowry sa 13 poena i po četiri skoka i asistencije.

U ekipi Bucksa istakao se Giannis Antetokoumpo koji je postigao 34 poena i imao devet skokova, te tri asistencije i po dvije ukradene lopte i blokade. Pratili su ga Khris Middleton sa 19 poena, i Matthew Dellavedova sa 12 poena.

Bh. reprezentativac Mirza Teletović noćas nije ulazio u igru. Toronto je seriju završio sa 4:2 u pobjedama, a u polufinalu Istočne konferencije sastaće se sa Cleveland Cavaliersima koji su u prvoj rundi sa ubjedljivih 4:0 eliminisali Indianu.

Učitaj još novosti