30. 05. 2017 - 21:02
PRIČA IZ ESTONIJE: Na startu ostao bez patika, a onda u...
907
Shares
PRIČA IZ ESTONIJE: Na startu ostao bez patika, a onda u čarapama oborio rekord polumaratona!

Podvig Kenijca

PRIČA IZ ESTONIJE: Na startu ostao bez patika, a onda u čarapama oborio rekord polumaratona!

30. 05. 2017 - 21:02
0
Shares

Kenijski maratonac Ibrahim Mukunga (27) postao je instant senzacija u Estoniji nakon što je pobijedio na 35. Tartu polumaratonu i to trčeći u čarapama! 

Makunga nije samo pobijedio na ovom estonskom polumaratonu, već je u čarapama postavio i rekord staze. Mnogi se slažu da je riječ o nevjerovatnom poduhvatu ne samo u atletici, već i sportu, uopšte.

Ibrahim priznaje da nije planirao da estonski Tartu polumaraton istrči samo u čarapama. Na startnu liniju došao je u patikama, ali ih je dao nekom pored staze da mu ih pričuva dok ne počne trka. Kada je došlo vrijeme za start, od gužve nije mogao da dođe do osobe koja mu je čuvala patike. Čak se i organizatorima trke požalio na problem i oni su pokušali da mu pomognu, apelovali su na publiku da mu neko posudi patike njegovog broja, ali uzalud. 

Došlo je vrijeme za početak, a Vačira je imao dvije opcije - da odustane ili trči bos. Pošto mu odustajanje nije padalo na pamet, odlučio je da polumaraton istrči u čarapama i ispostavilo se - donio pravu odluku!

 

Učitaj još novosti