13. 06. 2017 - 14:40
BILAL ŠUMAN UOČI ŠPANACA: Imamo jednu veliku motivaciju i...
907
Shares
BILAL ŠUMAN UOČI ŠPANACA:  Imamo jednu veliku motivaciju i volju da napravimo veliku stvar!

Zmajevi u Skenderiji igraju veliki meč:

BILAL ŠUMAN UOČI ŠPANACA: Imamo jednu veliku motivaciju i volju da napravimo veliku stvar!

13. 06. 2017 - 14:40
0
Shares

U hotelu Hills na Ilidži održana je pres-konferencija rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnjeg meča 5. kola kvalifikacija za EURO 2018. u Hrvatskoj.

"Hvala vam na dolasku i na podršci u trubulentnim vremenima oko Saveza i u Savezu. Predstoji utakmica protiv Španije i sav fokus je na tome. Zavisimo sami od sebe i to nam je najbitnije. Naši reprezentativci su došli motivirani. Svakim treningom pokušavamo da napravimo to što želimo. Imamo neki koncept kako to treba da izgleda u budućosti", kazao je na početku obraćanja selektor Bilal Šuman te nastavio:

"Španija je favorit i izuzetno jaka selekcija, ali cijeli fokus je na nama i na tome šta ćemo mi učiniti. Imamo jednu veliku motivaciju i volju da napravimo veliku stvar i da se po prvi put plasiramo na Evropsko prvenstvo. Broj jedan je Španija, a poslije toga okrećemo se Austriji. Španija dolazi u izmijenjenom sastavu, ali to ne znači da se mi možemo opustiti." Selektor BiH dotakao se i teme igranja našeg nacionalnog tima u Goraždu ili u Sarajevu.

"Imali smo dogovor da igramo u Goraždu, ali je delegat EHF-a imao zamjerke i zbog neuslovnosti dvorane nam je upućen zahtjev da moramo igrati negdje drugo. U jednoj lošoj situaciji u kojoj smo se mi nalazili bilo je teško naći idealno mjesto. Dobili smo ogromnu pomoć Kantona Sarajevo. U Goraždu smo imali sjajnu podršku i to je bio veliki vjetar u leđa", rekao je Šuman. Selektor BiH je istakao i da ne razmišlja o meču sa Austrijom u subotu.

"Predaleko je meč sa Austrijom. Imamo prvo Španiju, a kada to završimo imat ćemo šta vidjeti poslije. Sve je podređeno meču sa Španijom. Imamo fantastičnu bazu, imamo fizike, snage, visine i širine. Želimo da trčimo što više i da nametnemo svoj ritam."

Utakmica BiH - Španija igra se sutra u Skenderiji sa početkom od 18 sati.

 

Učitaj još novosti