13. 06. 2017 - 21:10
BARCELONU NAPUSTILA TRI KOŠARKAŠA: Ovo je najgora sezona u...
907
Shares
BARCELONU NAPUSTILA TRI KOŠARKAŠA: Ovo je najgora sezona u historiji katalonskog giganta!

Endesa liga

BARCELONU NAPUSTILA TRI KOŠARKAŠA: Ovo je najgora sezona u historiji katalonskog giganta!

13. 06. 2017 - 21:10
0
Shares

Iskusni Brad Oleson i Stratos Perperoglou, te mladi Omar Dieng neće nositi dres košarkaške sekcije Barcelone u sljedećoj sezoni.

Katalonci su odlučili ne produžiti ugovor Olesonu koji je u Blaugranu stigao 2013. godine i sa Barcelonom je osvojio ACB ligu, Copa del Rey i SuperCup. Za Barcelonu je odigrao 279 utakmica u četiri i pol godine provedene u ovom klubu gdje je prethodne sezone prosječno postizao sedam poena u prvenstvu Španije i 5.3 u Euroligi.

Također ni Perperoglou neće nositi dres Barcelone sljedeće sezone s obzirom da su Katalonci odlučili da ne aktiviraju dodatnu godinu u ugovoru grčkog igrača koji je proveo dvije godine u Španiji. Ove sezone, Perperoglou je prosječno postizao 7.8 poena u ACB ligi i 6.4 poena uz 3.1 skoka i 1.5 asistencije u 22 euroligaške utakmice. Treći košarkaš koji napušta redove Barcelone je Omar Dieng, 17-godišnji Italijan koji je prošlog ljeta stigao u Barcelonu iz Olimpije Milano.

Podsjetimo, iza Barcelone je jedna od najgorih sezona u historiji s obzirom da nisu izborili play off Eurolige, u domaćem prvenstvu su ispali u četvrtfinalu, a također nisu osvojili ni Kup Španije.

 

Učitaj još novosti