14. 06. 2017 - 20:46
BILAL ŠUMAN NAKON MEČA SA ŠPANIJOM: Mislim da smo danas...
907
Shares
BILAL ŠUMAN NAKON MEČA SA ŠPANIJOM: Mislim da smo danas pobijedili sami sebe, sa svim greškama gdje je selekcija Španije kažnjavala sve to!

Zmajevi poraženi u Skenderiji

BILAL ŠUMAN NAKON MEČA SA ŠPANIJOM: Mislim da smo danas pobijedili sami sebe, sa svim greškama gdje je selekcija Španije kažnjavala sve to!

14. 06. 2017 - 20:46
0
Shares

Rukometna reprezentacija BiH poražena je u Skenderiji od Španije, a nakon meča medijima se obratio Bilal Šuman, selektor rukometnih Zmajeva.

Naš selektor je čestitao Španiji na pobjedi, te istakao da se nada da će naša reprezentacija osigurati plasman na EURO.

''Čestitao bih reprezentaciji Španije na ovoj pobjedi. Ovo za nas znači da u Beču imamo moranje ako hoćemo na EURO. Mislim da smo danas pobijedili sami sebe, sa svim greškama gdje je selekcija Španije kažnjavala sve to. Imali smo previše tehničkih grešaka i falilo nam je širine i šuteva sa krila. Naši golmani su bili odlični, imali smo velikih problema na početku utakmice sa našom odbranom međutim u drugom dijelu smo promašili dva penala i dva zicera gdje smo se mogli približiti reprezentaciji Španije koja je ozbiljna i velika ekipa, sve naše greške su znali kazniti na pravi način. Ostalo nam je da pogledamo kako je ovo danas izgledalo i okrećemo se prema reprezentaciji Austrije. Ukoliko želimo u Hrvatsku, moramo ići na pobjedu. Svjesni smo toga i nadam se da ćemo probati na teži način osigurati plasman na Evropsko prvenstvo'', rekao je Šuman i potom dodao:

''Prvih osam minuta nismo postigli pogodak, promašili smo dva penala, bilo je odbrana golmana, napravili smo nekoliko tehničkih grešaka. U tih osam minuta možda smo napravili dvije tehničke greške, možda je to prihvatljivo, ali nakon dva promašena penala to tako izgleda. Falilo nam je šuteva iz vana gdje bi se otvorio prostor za pivota''. 


 

Učitaj još novosti