26. 08. 2023 - 08:31
BUUUUM: Zaključen transfer koji je šokirao nogometnu javnost i...
907
Shares
BUUUUM: Zaključen transfer koji je šokirao nogometnu javnost i izazvao reakciju legendarnog Nijemca? Man. City na pragu novog ogromnog pojačanja, poznata sudbina Danija Olma

BUUUUM: Zaključen transfer koji je šokirao nogometnu javnost i izazvao reakciju legendarnog Nijemca? Man. City na pragu novog ogromnog pojačanja, poznata sudbina Danija Olma

26. 08. 2023 - 08:31
0
Shares

I ovog jutra vam donosimo novosti s nogometne pijace...

Poznati njemački novinar, stručnjak za transfere Christian Falk javlja da Dani Olmo neće ovoga ljeta redove RB Leipziga zamijeniti onima Manchester Cityja. Kako veli Falk, iz uprave njemačkog prvoligaša definitivno su spustili rampu na taj transfer o kojemu se posljednjih dana mnogo pisalo.

Sprema se ogromna čista u Arsenalu, piše Daily Mail. Mikel Arteta do završetka prijelaznog roka planira se riješiti čak devetorice igrača, a to su: Balogun, Tomiyasu, Gabriel, Tierney, Holding, Lokonga, Pepe i Tavares. Plan Topnika je na ovim transferima ukupno zaraditi oko 100 miliona eura.

Gabri Veiga napustio je Celtu i postao novi igrač Al Ahlija. Liječnički pregled je odrađen i ugovor je potpisan, javlja Fabrizio Romano. Veiga je mlada španska zvijezda, a njegov transfer u Saudijsku Arabiju šokirao je mnoge pa je tako, podsjetimo, legendarni Toni Kroos na društvenim mrežama ovaj potez opisao kao "sramotan".

Trener Chelseaja Mauricio Pochettino priznao je da želi potpisati još jednog golmana i napadača prije zatvaranja prijelaznog roka Nakon domaće pobjede od 3-0 nad Lutonom u petak navečer, Argentinac je na svojoj konferenciji za novinare nakon utakmice rekao: "Trebamo golmana i još jednog ofanzivnog igrača.

- Tražimo, ali osjećam da moramo pronaći pravi profil. Moramo momčadi osigurati dobar balans. Nećemo dovoditi igrača koji nije pravog profila.

- Tražimo profil igrača koji može igrati kao napadač, ali koji može igrati i na krilu. U sljedećih nekoliko dana donijet ćemo neke odluke.

Manchester City i Wolverhampton Wanderers i dalje su u kontaktu oko transfera portugalskog veznjaka Matheusa Nunesa, javlja Fabrizio Romano. Građani spremaju novu ponudu za engleskog prvoligaša, nakon što je prvi paket vrijedan 55 miliona eura odbijen. Nunes je već dogovorio osobne uvjete, tako da je samo potrebno dogovoriti odštetu za igrača.

Također, Romelu Lukaku je navodno vrlo blizu posudbe u Romu vrijedne 10 miliona eura, a PSG sve radi da potpiše Kolo Muanija. Pratite nas i dalje tokom dana, kada ćemo vas izvještavati o najnovijim nagađanjima, ali i ostvarenim transferima...

Učitaj još novosti