23. 03. 2024 - 10:00
Sjećate se ovoga? Bio je to jedan od najžešćih sudara u...
907
Shares
Sjećate se ovoga? Bio je to jedan od najžešćih sudara u Formuli 1, potpuni haos već u prvom krugu (VIDEO)

Sjećate se ovoga? Bio je to jedan od najžešćih sudara u Formuli 1, potpuni haos već u prvom krugu (VIDEO)

23. 03. 2024 - 10:00
0
Shares

Pred nama je Velika nagrada Australije, treća utrka sezone Formule 1, koja će započeti ove nedjelje u 5:00 po našem vremenu.

Prvi slobodni treninzi već su održani, a dok čekamo nedjeljnu utrku, donosimo podsjetnik na veliki sudar koji se dogodio na stazi Albert Park u Melbourneu 2002. godine.

Glavni akter bio je Ralf Schumacher. On je imao treću startnu poziciju, a ispred njega na startu je bio dvojac u Ferrariju: Rubens Barrichello na pole positionu i Ralfov brat Michael Schumacher iza njega.

Najbolju reakciju imao je Ralf, sjajno je startao, pretekao svog brata i htio je već do prvog zavoja prestići i Barrichella. No, ispostavilo se da se precijenio odnosno da je bio previše optimističan, jer prostora nije bilo, a njegov bolid toliko je ušao u zavjetrinu iza Barrichellova da je postigao ogromnu brzinu i zabio se u Brazilčev Ferrari. Ralf je preletio Barrichella i zabio se u ogradu, ali nije sve ostalo na tome jer taj potez izazvao je apsolutni kaos u prvom zavoju. Ukupno osam vozača moralo je odustati zbog sudara u prvom krugu.

U utrci je na koncu pobijedio Michael Schumacher, drugi je bio Juan Pablo Montoya, a treći Kimi Raikkonen. Bodove su još osvojili i Eddie Irvine, Mark Webber i Mika Salo.

(N1)
 

Učitaj još novosti