28. 03. 2024 - 09:29
Đoković se zanimljivom porukom oprostio od svog trenera
907
Shares
Đoković se zanimljivom porukom oprostio od svog trenera

Đoković se zanimljivom porukom oprostio od svog trenera

28. 03. 2024 - 09:29
0
Shares

Srbijanski teniser Novak Đoković i Goran Ivanišević, prekinuli su saradnju nakon šest godina. Đoković je ovu vijest podijelio na svom Instagram profilu, te se biranim riječima oprostio od svog trenera.

 - Sjećam se jasno dana kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan i ja smo tražili neku inovaciju, da donesemo neku čaroliju servisa u naš duet. Zapravo, ne samo da smo dobili servis, već i mnogo smijeha, zabave i provedenih godina na broju jedan, srušenih rekorda i još 12 Gren Slem finala od tada. Jesam li spomenuo malo drame? Nolefam bi to trebali znati.Goran i ja smo prije nekoliko dana dogovorili prekid saradnje. Hemija na terenu je imala uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvijek bilo čvrsto kao stijena. Ustvari, ponosan sam na to, nisam siguran da je i on, osim što smo osvajali turnire skupa, imali smo bitke u "parchisu" (društvena igra) puno godina. I taj se turnir ne završava nikada - napisao je prvi reket svijeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Uz Đokovića bi trebalo da ostane Nenad Zimonjić, bivši selektor Dejvis Cup reprezentacije Srbije, koji će biti s Đokovićevim na sljedećim turnirima.

Prvi sljedeći turnir za Đokovića je Masters u Monte Karlu od 7. do 14. aprila.

Učitaj još novosti