29. 03. 2024 - 16:07
MULALIĆ PREZADOVOLJAN NAKON POBJEDE: Jagodić svjestan da su...
907
Shares
MULALIĆ PREZADOVOLJAN NAKON POBJEDE: Jagodić svjestan da su njegovi igrači upropastili utakmicu

MULALIĆ PREZADOVOLJAN NAKON POBJEDE: Jagodić svjestan da su njegovi igrači upropastili utakmicu

29. 03. 2024 - 16:07
0
Shares

Nogometaši Igmana ostvarili su jako važnu pobjedu na domaćem terenu protiv Sloge iz Doboja. Konačan rezultat ovog susreta bio je 2:0 za Igman, a oba gola postignuta su u prvom poluvremenu.
Igman se bori za opstanak u WWin ligi Bosne i Hercegovine i danas im je bila neophodna pobjeda protiv Sloge koja posebno u drugom dijelu sezone igra zaista sjajno.
Našla se tako Sloga u borbi za mjesta koja vode u evropska takmičenja, ali jasno je da ih je današnji poraz vratio korak unazad, posebno ako Sarajevo ostvari pobjedu u Tuzli.
Domaćin je ušao motivisan u duel, ali je neočekivano došao do 2:0 nakon samo 22 minute igre i to zahvaljujući zaista neobičnim golovima.

Prvi gol postigao je Anel Hebibović u 21. minuti. Golu je prethodila velika greška gostujućeg fudbalera Ajdina Redžića, koji je pred svojim golom neshvatljivo gradio loptu i štimao se umjesto da je odmah spuca, pa je Hebibović uspio da je pošalje u mrežu.
Nepunu minutu kasnije bilo je 2:0. Denković je iskoristio lošu intervenciju golmana Šćekića, pa je pogodio za 2:0. Na kraju, to je bio i konačan rezultat utakmice.

Poslije utakmice oba trenera su stala pred kamere, a prvi je bio Vlado Jagodić.

"Iskreno, čestitam ja Igmanu na pobjedi, ali mi smo upropastili utakmicu u periodu od petnaeste do tridesete minute. Sami smo nenormalno pogriješili dva puta i u ovakvoj utakmici mi nemamo šta tražiti ako tako igramo. Nema mnogo analize, ali moramo malo spustiti glave koje su se podigle previše.

Nije uredu izgubiti ovako. Može se izgubiti, ali danas smo loše djelovali. I ovo malo prekida nismo realizovali onako kako mi to znamo. Prvi poraz, boli pomalo, ali osnovni cilj smo završili. Sve što budemo radili u narednim utakmicama je za dobrobit kluba", rekao je Jagodić.
Nakon Jagodića pred kamere je stao i Edis Mulalić.

"Znali smo da će biti teška utakmica. Igraju vrhunsku sezonu i ja im čestitam na tome. Pobjeda je visila u zraku, bilo je pozitivno u svlačionici. Pokazali smo to i na terenu. Malo smo u nekim stvarima doduše i kada smo kompletni svako će imati problem sa nama.

Bili smo disciplinovani, radili smo sve što smo pripremali na pauzi. Neobičan su protivnik koji zna igrati. Sve smo zatvorili, do gola možda i najbolja utakmica naša. Poslije je bilo lako, tražili smo treći i četvrti gol. Nismo se htjeli povući. Kažem opet, molimo Boga da budemo kompletni. Širinu nemamo istih kvaliteta. Krpimo što imamo", rekao je Mulalić.

Učitaj još novosti