17. 04. 2024 - 19:17
NEOČEKIVANO: Terzić sinoć slavio polufinale Lige prvaka, a...
907
Shares
NEOČEKIVANO: Terzić sinoć slavio polufinale Lige prvaka, a danas mu čelnici kluba saopštili konačnu odluku

NEOČEKIVANO: Terzić sinoć slavio polufinale Lige prvaka, a danas mu čelnici kluba saopštili konačnu odluku

17. 04. 2024 - 19:17
0
Shares

Borussia je u sjajnoj utakmici u utorak navečer u Dortmundu pred svojim fantastičnim navijačima slavila protiv Atletica s 4:2 u revanš meču četvrtfinala Lige prvaka, pa se prvi put od 2013. godine našla u polufinalu.
Borussia je 2013. godine igrala finale Lige prvaka na Wembleyu protiv Bayerna i nije isključeno da i 11 godina kasnije gledamo njemačko finale.

Godinama nakon tog finala Borussia nije uspjela da ponovi ni približno dobar rezultat, da bi se sinoć plasirala u polufinale Lige prvaka, nakon pobjede nad Atleticom. Uslijedilo je veliko slavlje, a Dortmunđani će svakako protiv PSG-a tražiti svoje novo finale.U Njemačkoj Borussiji mnogo slabije ide. Bilo je dosta loših rezultata, naročito na početku sezone i u jednom trenutku se činilo da će Edin Terzić dobiti otkaz. Ipak, klub ga je zadržai upravo zbog dobrih rezultata i sada su svjesni da je to bio pravi potez.

Iako su peti na tabeli Bundeslige, na poziciji koja ne donosi plasman u Ligi prvaka, uprava Borussije odlučila je da, bez obzira na sve, zadrži Terzića na klupi i naredne sezone.

Borussia bi i kao peta mogla izboriti Ligu prvaka zbog promjene formata takmičenja, pošto će dvije lige petice s najboljim koeficijentom dobiti dodatno mjesto.

Inače, Milioneri su do sada već inkasirali preko 100 miliona eura prihoda od Lige prvaka, a tek slijedi ono najbolje i utakmice s PSG-om u polufinalu. Bit će novca od TV prenosa, ulaznica, a tu je i potencijalno finale.

Terzić je još krajem februara imao omču oko vrata. Tada mu je dat ultimatum od samo dvije utakmice, ali je bh. stručnjak sve prebrodio i na kraju Borussiji donio spektakularan plaman u završnicu Lige prvaka.Edin Terzić je na klupu BvB-a sjeo u decembru 2020. godine. Dobio je privremeno šansu umjesto Marca Rosea, da bi mu potom klub ukazao povjerenje i imenovao ga je za glavnog trenera u ljeto 2022. godine.

41-godišnji stručnjak koji je rođen u njemačkom Mendenu je u prošlosti bio u stručnom štabu Bešiktaša i West Hama, dok je u Borussiji radio i sa omladincima, bio tehnički direktor, pomoćni trener u prvom timu, pa čak i skaut.

Učitaj još novosti