17. 04. 2024 - 18:46
Guardiola se obratio UEFA-i s posebnim zahtjevom za okršaj s...
907
Shares
Guardiola se obratio UEFA-i s posebnim zahtjevom za okršaj s Realom, odmah mu je stigao odgovor

Guardiola se obratio UEFA-i s posebnim zahtjevom za okršaj s Realom, odmah mu je stigao odgovor

17. 04. 2024 - 18:46
0
Shares

Katalonski trener Pep Guardiola želi maksimalno povećati šanse svog tima za prolaz u polufinale Lige prvaka, zbog čega je imao zanimljiv zahtjev UEFA-i.Sve oči svjetskog fudbala večeras će biti uprte u stadion Etihad, pozornicu koja će biti domaćin finalu prije finala između Manchester Cityja i Real Madrida. Dvije ponajbolje ekipe u Evropi sastaju se u revanšu četvrtfinala nakon što je prvi duel završen rezultatom 3:3.

Guardiola i Ancelotti vrhunski su treneri i naravno vode računa i o najsitnijim detaljima, jer na osnovu vlastitih iskustava znaju da i ona neka najmanja sitnica može da bude presudna u ovakvim okršajima.Guardiola ništa ne prepušta slučaju, a da bi si povećao šasne za polufinale, čak se obratio UEFA-i, te je zatražio da se Cityju odobri da se zalije trava u slučaju da u Manchesteru ne padne kiša nekoliko sati prije početka meča.

UEFA je Cityju odgovorila pozitivno, pa će teren Etihada dobiti određenu količinu vode u slučaju da ne bude kiše, a kako bi bio što brži i što prilagođeniji igri Manchester Cityja, mada je jasno da će takav teren odgovarati i igračima Real Madrida.

To je tek jedan detalj u pripremi utakmice, mada je one ključne stvari Guardiola obavljao u svom uredu na Etihadu, a potom i na treninzima sa igračima kako bi im detaljno objasnio svoje taktičke zamisli i dao upute kako da zaustave jednu od najjačih svjetskih ekipa i kako da večeras izbore još jedno polufinale.

Manchester City je prošli put osvojio Ligu prvaka i to je bila prva titula Građana u ovom takmičenju. Sada imaju pritisak jer brane titulu, a Real želi doći do nove, čak 15. Javno je mijenje da će pobjednik većerašnjeg duela biti najveći favorit za osvajanje turnira.

Ancelotti je hvalio Guardiolu i rekao je ono što svi znamo - njih dvojica odlično se poznaju.

"Mislim da se previše dobro poznajemo. Pep može biti miran, ništa mu neću napraviti. Mislim i da Realovi navijači mogu biti mirni i sretni što Real ovako dobro igra u Ligi prvaka. Sve smo isplanirali, dobro ćemo se braniti, napadati preko kontri i mislim da će to biti dobra izvedba. Fokusiramo se na brojne aspekte", zaključio je trener Reala.

Guardiola sa mnogo respekta govori o Madriđanima iako je bio godinama trener velikog rivala Barcelone.

"Radi se o Real Madridu, uvijek opasnoj ekipi. Znaju da ćemo ići na pobjedu. Poštujem ih, ali nećemo se uplašiti".

Podsjetimo da će bolji iz ovog dvomeča za finale igrati sa Bayernom ili Arsenalom (2:2), čiji fudbaleri se takođe sastaju večeras od 21 sat.

Učitaj još novosti