30. 04. 2024 - 16:33
Procurio novi dres Arsenala: Neočekivana promjena i plava boja...
907
Shares
Procurio novi dres Arsenala: Neočekivana promjena i plava boja podijelili su navijače

Procurio novi dres Arsenala: Neočekivana promjena i plava boja podijelili su navijače

30. 04. 2024 - 16:33
0
Shares

Specijalizovana stranica za nogometne dresove Footy Headlines razotkrila je kako će izgledati prva garnitura Arsenala za narednu sezonu, a fanovi su prema prvim komentarima prilično iznenađeni. Razlog je jednostavan, na dresu Arsenala u narednoj sezoni bit će nijansa plave boje, što nije bio slučaj u bliskoj prošlosti.

Arsenal odlično napreduje i drži prvo mjesto na čelu Premier lige ispred Manchester Cityja, ali ekipa Pepa Guardiole ima utakmicu manje u odnosu na Topnike i još uvijek drži sve u svojim rukama.

No, dok Arsenal vodi žestoku borbu za titulu prvaka Engleske sa Cityjem, na internetu je procurio njihov prvi dres za narednu sezonu u kojem će, nadaju se navijači, braniti titulu šampiona Premier lige.

capture

Dres je objavila specijalizovana stranica Footy Headlines, najpouzdanija u predstavljanju dresova klubova širom svijeta prije nego što oni budu ozvaničeni. Ovoga puta najavili su veliku promjenu u Arsenalu.

Podloga dresa je bijele boje, dok je sredina, od vrha prema dolje, crvene boje. Veliku promjenu predstavljaju plave linije sa strana te Adidasove karakteristične pruge u plavoj boji, što nismo imali priliku često gledati kod igrača Arsenala.Još od ranije poznato je da će Arsenal ukinuti popularni grb s dresa za narednu sezonu, a umjesto njega, grudi će im krasiti top - simbol ovog slavnog londonskog kluba.

Sudeći prema komentarima na Twitteru (X), mišljenja navijača Arsenala o novom dresu su podijeljena i nisu baš svi oduševljeni ovom promjenom. Dok je za neke "najgori domaći dres u posljednje vrijeme", neki su sretni zbog velike inovacije.

Učitaj još novosti