18. 04. 2024 - 07:59
Ma kakvi Modrić i Bellinhgam: Svijet bruji o hladnokrvnom...
907
Shares
Ma kakvi Modrić i Bellinhgam: Svijet bruji o hladnokrvnom potezu igrača Reala prije izvođenja penala

Ma kakvi Modrić i Bellinhgam: Svijet bruji o hladnokrvnom potezu igrača Reala prije izvođenja penala

18. 04. 2024 - 07:59
0
Shares

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige prvaka jer su sinoć nakon penala pobijedili Manchester City na Etihadu. Tokom penala u centru pažnje našao se Lucas Vazquez koji je svojim hladnokrvnim potezom postao zvijezda večeri.

U prvom meču koji se prošle sedmice igrao na stadionu Santiago Bernabeu rezultat je bio 3:3 i mnogi su vjerovali da Manchester City ima ulogu favorita i da će se plasirati u polufinale.

Međutim, kraljevski klub je rano stigao do prednosti golom Rodryga, a zatim se fokusirao samo na odbranu gola. City je uspio preko Kevina de Bruynea da izbori produžetke, a cilj Reala jasno je bio da se pobjednik odluči penalima.

Gosti su očajno počeli jer je Luka Modrić promašio penal, dok je s druge strane Julian Alvarez bio siguran. No, potom su uslijedili očajni promašaji Bernarda Silve i Matea Kovačića koji su na kraju koštali Građane.

U drugoj seriji pogodak s bijele tačke za kraljevski klub postigao je Jude Bellingham, no zvijezda večeri bio je Lucas Vazquez.On je ušao u produžecima umjesto povrijeđenog Viniciusa Juniora, te je Carlo Ancelotti odlučio da iskusni Španac bude jedan od igrača koji će izvesti penal u prvih pet serija.

Lucas je loptu uzeo nakon očajnog promašaja Kovačića, a niko na tribinama nije mogao da vjeruje koliko je hladnokrvan igrač Reala u tako važnom trenutkuOvaj 32-godišnjak je uzeo loptu i prvo malo žonglirao s njom, a potom ju je namjestio na bijelu tačku i pogodio za vodstvo Real Madrida sa 2:1 u penalima nakon tri serije.

 

Učitaj još novosti