19. 04. 2024 - 15:41
Legendarni Francuz najbliži klupi minhenskog Bayerna
907
Shares
Legendarni Francuz najbliži klupi minhenskog Bayerna

Legendarni Francuz najbliži klupi minhenskog Bayerna

19. 04. 2024 - 15:41
0
Shares

Zinedine Zidane je glavni kandidat za novog trenera Bayerna, javlja "Mundo Deportivo".Gigant iz Minhena je nedavno objavio da će se na ljeto rastati sa Thomasom Tuchelom i da je u potrazi za novim šefom stručnog štaba.

Poslije toga je vodio ozbiljne pregovore sa Xabijem Alonsom i Julianom Nagelsmannom, ali je vrlo brzo postalo jasno da od njihovog dolaska nema ništa.

Prvi je odlučio da posle osvojene titule ostane u Bayeru iz Leverkuzena, a drugi je produžio ugovor sa Fudbalskim savezom Njemačke i ostat će selektor te zemlje.

Nije malo ličnosti koje imaju kapacitet da rade u Bayernu, kome je ovo najneuspješnija sezona u posljednjoj deceniji.

Jedna koja svakako ima kvalitet da bude Tuchelov naslednik je Zidane. Pomenuti španski medij javlja da su pregovori Bayerna sa fudbalskom legendom su u poodmakloj fazi, ali još ništa nije potpisano.

Ne očekuje se da Bavarci prije kraja sezone zvanično saopšte ko će im biti novi trener.

Zinedine Zidane je posle bogate igračke karijere radio kao trener samo u Real Madridu i to u dva navrata. Prvi put od 2016. do 2018. godine, pa potom od 2019. do 2021. godine. Za to vrijeme je uspio da osvoji brojne trofeje, dva prvenstva Španije, Superkup Španije, tri Lige šampiona…

(n1info.ba)

Učitaj još novosti