19. 04. 2024 - 15:47
ZA ŠIROKI JE SUTRA MOŽDA I MEČ SEZONE: "Moramo ostati mirni"
907
Shares
ZA ŠIROKI JE SUTRA MOŽDA I MEČ SEZONE:

ZA ŠIROKI JE SUTRA MOŽDA I MEČ SEZONE: "Moramo ostati mirni"

19. 04. 2024 - 15:47
0
Shares

Važan ispit sutra je pred nogometašima Širokog Brijega.Loši rezultati donijeli su Širokom i blagu zabrinutost s obzirom na težak raspored, pa se u sutrašnjem meču protiv Igmana pobjeda za izabranike Dine Skendera nameće kao imperativ.

Sutrašnji meč se igra od 13:30 sati u Čitluku.

"Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Znamo da u zadnje četiri utakmice nismo pobijedili. Odigrali smo dva susreta u Kupu i izgledali smo jako dobro, ali rezultat je otišao na stranu Borca. Međutim, nećemo se više time zamarati, jer to je sada iza nas“, kazao je trener Širokog Brijega Dino Skender na početku obraćanja novinarima na današnjoj konferenciji za medije."Dvije zadnje utakmice u prvenstvu koje smo igrali protiv GOŠK-a i Tuzla Cityja nismo uspjeli pobijediti. Međutim, mi smo mirni i stabilni. Znamo da smo u tim utakmicama bili dobri i zaslužili smo puno više od poraza. Tako da samo trebamo ostati mirni“, naglasio je Skender.

Marko Capan i Luka Marin neće biti u kombinaciji za ovaj duel.

"Igrači se moraju fokusirati samo na događaje na terenu i ne razmišljati o nenogometnim stvarima. Na taj način ćemo maksimalno smanjiti pritisak i biti fokusirani na ono što moramo napraviti da dođemo do pobjede. To je naš cilj i vjerujem da ćemo se protiv Igmana pokazati u pravom svjetlu i upisati tri boda, kazao je trener Dino Skender i pozvao navijače da ih dođu podržati u velikom broju i da zajedno proslave važna tri boda.

Na gol Širokog će Adolf Tomić.

"Dolazi nam težak, čvrst i agresivan protivnik koji je neugodan, ali mi trebamo biti koncentrirani na svoju izvedbu. Moramo dati svoj maksimum u svakom smislu i mislim da jedino na taj način možemo doći do željenog rezultata, a to je pobjeda i vjerujem kako ćemo uspjeti“, naglasio je Tomić.

Široki je trenutno na sedmom mjestu i ima 32 boda, a već u utorak gostuje ekipi Željezničara.Igman je na 11. mjestu i ima 27 bodova, kao i Željezničar te Tuzla City. Upravo to mjesto uz posljednju poziciju naredne sezone vodi u niži rang.

Zanimljivo da će sutrašnji meč suditi Antonio Bandić iz Gruda.

Učitaj još novosti