24. 04. 2024 - 08:16
Za čuda pozovite Dončića! Slovenac s druge planete srušio...
907
Shares
Za čuda pozovite Dončića! Slovenac s druge planete srušio Clipperse,

Za čuda pozovite Dončića! Slovenac s druge planete srušio Clipperse, "hipnotisao" je Hardena, Dalas ima brejk

24. 04. 2024 - 08:16
0
Shares

Tokom noći odigrane su tri utakmice NBA play-offa, a svakako najviše pažnje su privukli nastupi Jusufa Nurkića za Phoenix Sunse i Luke Dončića za Dallas Maverickse. Bosanac je poražen, dok je Slovenac slavio trijumf. 

Dončić igra maestralnu sezonu, najbolju otkako je u NBA. U drugo meču serije protiv LA Clippersa je pokazao zašto je kandidat za MVP titulu, piše sportsport.ba.

Sjajni Slovenac je postigao 32 poena u velikom trijumfu Mavsa rezultatom 96:93 za 1:1 u seriji koja sada seli u Dallas i stavlja franšizu iz Teksasa u bolju poziciju.

U ključnim momentima Dončić je pogađao vrlo važne poene. Izdvaja se trojka preko Hardena na minut i pol prije kraja.

Imao je slovenački košarkaš odličnu podršku i u Irvingu sa 23 poena, dok se kod poraženih Clippersa izdvojio George sa 22 poena.

U bosanskom derbiju opet je razloga za slavlje imao Luka Garza pošto su Minnesota Timberwolvesi poveli sa 2:0 u seriji protiv Sunsa.

Ovaj put gosti iz Phoenixa su bili konkurentniji rival, ali nisu uspjeli izbjeći poraz. Nurkić je ostvario double-double učinak, dok je Garza na parketu proveo nešto više od dvije minute.

Nurkić je na kraju meč završio sa 10 poena i 14 skokova, dok je tokom meča imao i nekoliko žestokih rasprava sa sudijama tražeći objašnjenja za neke odluke.

McDaniels sa 25 kod pobjednika te Booker sa 20 kod poraženi su bili najbolji pojedinci meča kojeg su Wolvesi riješili u svoju korist riješili rezultatom 105:93.

Na Istoku Indiana Pacersi su nevjerovatnom partijom razbili Milwaukee Buckse na gostovanju rezultatom 108:125 uz vrhunsku partiju Siakama sa 37 poena i 11 skokova.

Zbog povrede lista Giannis Antetokounmpo nije igrao za Buckse što su Pacersi maksimalno iskoristili te su poravnali u seriji na 1:1.

Učitaj još novosti