24. 04. 2024 - 20:45
ZASLUŽENO: United spremio Ten Hagu žestoku kaznu, osim u...
907
Shares
ZASLUŽENO: United spremio Ten Hagu žestoku kaznu, osim u slučaju da ispuni nemogući  zahtjev do kraja sezone

ZASLUŽENO: United spremio Ten Hagu žestoku kaznu, osim u slučaju da ispuni nemogući zahtjev do kraja sezone

24. 04. 2024 - 20:45
0
Shares

Mnogi su složni u mišljenju da engleski i evropski velikan Manchester United jednostavno nije isti klub otkada je u penziji legendarni Sir Alex Ferguson.

Manchester United ponovo igra sezonu za zaborav, pogotovo kada govorimo o dva najbitnija takmičenja, što su definitivno Premier liga i Liga prvaka. Ipak, ova takmičarska godina mogla bi se okončati s jednim osvojenim trofejem.

Nakon što su jedva i teškom mukom izbacili borbenu ekipu Coventryja u polufinalu FA Kupa, ‘Crveni đavoli’ će u finalnom meču odmjeriti snage sa moćnim gradskim rivalom Manchester Cityjem.

No, situacija u domaćem prvenstvu je daleko od bajne, obzirom da United zastupa sedmo mjesto Premier lige sa 50 bodova na svom kontu. Shodno tome, klupski vrh je odlučio poduzeti određene korake.

Naime, iako postaje jasno da Erik ten Hag neće napustiti Old Trafford na kraju sezone, sve su prilike da će Nizozemac biti žestoko kažnjen, osim u slučaju da ispuni nemoguć zahtjev.

Prema saznanjima engleskih medija, Ten Hagu će plata biti umanjena za čak 25% ako ne izbori plasman u Ligu prvaka, pa je situacija već sada poznata.

Čak i da Engleska dobije peto mjesto u Ligi prvaka, Manchester United za petoplasiranim Tottenhamom zaostaje čak 10 bodova i nerealno je očekivati da to nadoknadi u šest preostalih kola.

Učitaj još novosti