24. 04. 2024 - 20:41
PRVI ČOVJEK LA LIGE O VELIKOM POSLU KRALJEVA: "Ja kao navijač...
907
Shares
PRVI ČOVJEK LA LIGE O VELIKOM POSLU KRALJEVA:

PRVI ČOVJEK LA LIGE O VELIKOM POSLU KRALJEVA: "Ja kao navijač Real Madrida sam..."

24. 04. 2024 - 20:41
0
Shares

Prvi čovjek La Lige Javier Tebas istakao je kako će mu kao navijaču Real Madrida biti veoma drago kada Kylian Mbappe dođe u Madrid.Predsjednik La Lige Javier Tebas otvoreno priznaje da je navijač madridskog Reala. Saopštio je danas kako mu je veoma drago što će Kylian Mbappe doći u klub.

"Kao navijaču Real Madrida to mi je veliko zadovoljstvo. On je jedan od najboljih igrača na svijetu. Neću reći da je najbolji jer sam još uvijek za Bellinghama i Viniciusa"

"Moramo biti veoma sretni, Real Madrid zna dobro kako da se nosi s nestrpljivošću svojih navijača", navodi Tebas.Govorio je prvi čovjek La Lige i o uvođenju gol-tehnologije zbog koje je Barcelona ostala bez pogotka u El Clasicu s Real Madridom. Njemu je projekat preskup.

"Prvi razlog što je nismo uveli je to što ona nije perfektna. Također, koristi se tri-četiri puta godišnje, a kako nije perfektna, to nam je preskupo. Dali bismo pet ili šest miliona za nešto što koristimo rijetko. S VAR-om 99 posto situacija može biti riješeno", istakao je Tebas.Njegove riječi definitivno će odjeknuti među navijačima Barcelone koji su okupirali društvene mreže pričama o krađi koju su doživjeli na Santiago Bernabeu, a i sam klub najavio je kako će tražiti ponavljanje utakmice.

La Liga će se igrati u SAD-u
Javier Tebas najavio je i kako će se utakmice španskog prvenstva veoma brzo igrati u Sjedinjenim Američkim Državama.

Odlučili su da bi na taj način bilo koristi za kompletnu ligu s obzirom na to da je fudbal sve popularniji na američkom tržištu.

"Ne znam kad, ali utakmice La Lige će se igrati izvan Španije. Vjerujem da će se to desiti već u sezoni 2025/2026", naveo je Tebas.Pitanje je samo kako će klubovi reagovati na ovakvu odluku. Rijetki su oni koji bi prihvatili da domaćinsku utakmicu igraju van svog stadiona.

Ipak, prave cifre na računu mijenjaju sve. Sigurno će ponude biti bogate za odigravanje mečeva na neutralnom terenu i vidjet ćemo hoće li se to zaista i desiti.Barcelona je posebno u prošlosti imala brojne primjedbe na rad Javiera Tebasa, čak ga je i njegov Real Madrid želio izbaciti s mjesta prvog čovjeka kluba jer smatraju da radi protiv njih.

Međutim, on je još uvijek na čelu Saveza i tamo će vjerovatno ostati do 2026. godine.

Učitaj još novosti