27. 04. 2024 - 10:57
PSG KUPUJE U BRAZILU: Nasser Al-Khelaifi odriješio kesu
907
Shares
PSG KUPUJE U BRAZILU: Nasser Al-Khelaifi odriješio kesu

PSG KUPUJE U BRAZILU: Nasser Al-Khelaifi odriješio kesu

27. 04. 2024 - 10:57
0
Shares

PSG se već polako priprema za ljetni prijelazni rok. Vlasnik je odriješio kesu i želi da dovede 18-godišnjaka za 55 miliona eura.Luis Guilherme je meta PSG-a. Radi se o 18-godišnjaku koji nastupa u Brazilu.

Krilni igrač je impresionirao igrama u Palmeirasu i na sebe je skrenuo veliku pažnju, a Palmeiras želi dobro da ga unovči.

Iako mu se vrijednost procjenjuje na 17 miliona eura, brazilski klub za njegove usluge će tražiti čak 55 miliona eura, prenosi Fichajes."Klub ni u kom slučaju neće umanjiti ni jedan euro od svoje cijene, pa ako PSG želi igrača, morat će platiti navedeni iznos", piše pomenuti medij.

Luis Guilherme je igrao u 38 utakmica za Palmeiras i impresionirao je svojom tehnikom, iako se samo jednom upisao u strijelce. S ekipom iz Brazila ima ugovor do 2026. godine.Osim njega, meta PSG-a je i Marcus Rashford. Otočki mediji navode kako bi Rashford, koji je na transfer listi, mogao preći u Pariz.

"Rashford je vjerovatno jedini igrač u svjetskom fudbalu sa profilom kompatibilnim sa Mbappeom i može popuniti prazninu koju je Francuz ostavio u Parizu", piše Sport Bible.

Transfer lista Manchester Uniteda
Novi većinski vlasnik kluba, Sir Jim Ratcliffe, je i veliki navijač Manchester Uniteda i sigurno ga loše stanje mnogo pogađa i želi da promijeni situaciju na bolje.

Stoga je donesena neobična odluka. Povučen je radikalan potez. Čak 12 igrača stavljeno je na crnu odnosno transfer listu i na ljeto svi mogu da napuste klub.Na njoj se nalaze neka sjajna imena i igrači koji su plaćeni mnogo novca. To su:

Aaron Wan-Bissaka
Victor Lindelof
Harry Maguire
Raphael Varane
Casemiro
Christian Eriksen
Antony
Donny Van de Beek
Jadon Sancho
Sofyan Amrabat
Anthony Martial
Marcus Rashford

Učitaj još novosti