29. 04. 2024 - 08:25
GOLČINA HUSEJINOVIĆA DOBILA KONKURENCIJU: Edis Smajić golom...
907
Shares
GOLČINA HUSEJINOVIĆA DOBILA KONKURENCIJU:  Edis Smajić golom za TV špice srušio Čelik u Zenici

GOLČINA HUSEJINOVIĆA DOBILA KONKURENCIJU: Edis Smajić golom za TV špice srušio Čelik u Zenici

29. 04. 2024 - 08:25
0
Shares

Jučer i u subotu odigrane su utakmice 23. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. Fudbaleri Bratstva koji su pravi hit u drugom dijelu sezone ostvarili su novu pobjedu.Naime, Gračanlije su jučer gostovale u Zenici kod Čelika, te su ostvarile i treću gostujuću pobjedu u isto toliko gostovanja u drugom dijelu sezone. Konačan rezultat bio je 1:0 za tim iz Gračanice.

Od prve minute ekipa koju sa klupe predvodi Faruk Kulović nametnula je svoj tempo, te se praktično samo čekalo kada će Bratstvo doći do prednosti u Zenici.

Dogodilo se to u 22. minuti kada je jedan od najljepših golova u svojoj karijeri postigao Tuzlak Edis Smajić.Poturalić je glavom prenio loptu u kazneni prostor, Jagnjac se sjajno snašao i odigrao povratni pas za Smajića koji postiže prelijep gol za vodstvo, a na kraju i pobjedu Bratstva.

Gol Smajića za pobjedu Bratstva pogledajte OVDJE.

Nevjerovatno, barem za ovaj rang takmičenja, zvuči i statistika Bratstva u drugom dijelu sezone, jer ovaj tim igrao zaista sjajno otkako je na klupu sjeo Faruk Kulović.

Od osam odigranih utakmica Bratstvo je ostvarilo čak sedam pobjeda, a pobjeda u Zenici bila je čak česta u nizu za ovaj klub. Jedini poraz doživjeli su u Gradačcu od Zvijede.Kada je riječ o nastavku prvenstva Bratstvo sada čekaju dvije domaće utakmice, prvo sa Tomislavom, a zatim sa ekipom Rudara iz Kaknja.

Sa druge strane ekipa Čelika nove bodove tražit će kod ekipe TOŠK-a u Tešnju koja je jučer nakon preokreta poražena u Gornjem Rahiću.

Učitaj još novosti