30. 04. 2024 - 14:53
OTKRIVENO ŠTA JE DŽEKO REKAO KARTALU: "Neću igrati, eto neka...
907
Shares
OTKRIVENO ŠTA JE DŽEKO REKAO KARTALU:

OTKRIVENO ŠTA JE DŽEKO REKAO KARTALU: "Neću igrati, eto neka ti on igra!"

30. 04. 2024 - 14:53
0
Shares

Edin Džeko nije krio nezadovoljstvo odlukama trenera Fenerbahčea Ismaila Kartala, a posljednjih dana u turskim medijima se piše o navodnom sukobu njih dvojice.Fenerbahče lovi Galatasaray, ali titula je sve dalja, budući da četiri kola do kraja zaostaje četiri boda za gradskim rivalom.

Znao je Fener da zakaže u trenucima kada je "morao" pobijediti, kao što je nedavno bio slučaj u gostima kod Sivasspora, gdje je bilo 2:2.

Edin Džeko je napustio teren u 71. minuti, vidno umoran jer je nekoliko dana ranije igrao protiv Olympiacosa. Prilikom izlaska s terena nije se pozdravio sa Ismailom Kartalom i odmah je otišao u svlačionicu.Mediji u Turskoj su odmah pisali o tome, a neki od njih su dodali kako se Edin brzo vratio na klupu. Edin Džeko je potom klupiran u derbiju protiv Bešiktaša, a u igru je ušao tek u 74. minuti.Novinar Ferudun Nigdelioglu objasnio je obračun Džeke i Kartala prije utakmice protiv Bešiktaša. Tvrdi da je bh. reprezentativac odbio da igra, rekavši Kartalu da umjesto nejga ubaci rezervnog napadača.

"Ne želim igrati u utakmici s Bešiktašom. Eto neka igra Serdar Dursun", navodne su riječi Džeke koje je izgovorio treneru Kartalu, traživši dakle da umjesto njega u igru pošalje trećeg napadača koji je došao na posudbu iz Karagumruka i minute dobija tek ponekad.

Ferudun dalje kaže da je Kartal pozvao predsjednika Alija Koca i sve mu objasnio, da bi nakon toga Džeku ostavio na klupi u derbiju protiv Bešiktaša.

"Kada su mediji koji nisu mogli vidjeti Džeku u 11 prije utakmice postavili pitanje, on je rekao: "Neću davati izjave o imenima koja nismo uključili u sastav za derbi", objašnjava novinar.

Iako je Edin Džeko nastavio svoju utrku za najboljeg strijelca i bio prvi strijelac ekipe sa 20 golova, iznenađujuće je krenuo kao zamjena u utakmici Bešiktaša, a umjesto njega prednost je dobio Michy Batshuayi. Nakon 2:0 u 74. minuti susreta, umjesto Batshuayija u igru ​​je ušao Edin Džeko koji je 16 minuta do kraja utakmice završio bez šuta.

Očigledno je da su zahladnili odnosi između Džeke i Kartala, ali navodno postoji grupa igrača Fenera kojoj se ne dopada ono što radi strateg istanbulskog tima. Dosta toga mu zamjeraju, a naročito vađenje Džeke u nekim važnim trenucima kada se lovila pobjeda.Bio je to slučaj upravo i protiv Sivasspora, ali i ranije u četvrtfinalu Konferencijske lige protiv Olympiakosa.

Takvi potezi očito će koštati i Fenerbahče i Kartala. Turski klub skoro da ostaje bez ijednog trofeja (u igri su samo za ligu), a sam Kartal možda i bez posla. Turci uvjeravaju da će, u slučaju da ne osvoji titulu, Kartal morati da ode, a osim toga, njegovom ostanku uveliko se protive u svlačionici Fenera uključujući i one najbolje i najiskusnije poput Džeke i Dušana Tadića.

Učitaj još novosti