01. 05. 2024 - 10:25
A svi su ga uzimali zdravo za gotovo: Kross stao pred...
907
Shares
A svi su ga uzimali zdravo za gotovo: Kross stao pred mikrofone i svojom izjavom

A svi su ga uzimali zdravo za gotovo: Kross stao pred mikrofone i svojom izjavom "zaledio" Madrid

01. 05. 2024 - 10:25
0
Shares

Posljednje riječi koje je Toni Kroos uputio prilikom davanja izjave nakon prve utakmice polufinala Lige prvaka između Bayerna i Reala zabrinule su sve pristalice španskog velikana. Svi su mislili da je ostanak gotova stvar, ali izgleda da baš i nije tako, piše sportsport.ba.

Kroos je za 75 minuta na terenu bio zaista maestralan. Dao je i genijalnu asistenciju Viniciusu za vodeći gol Reala, a poslije meča je iznenadio izjavom o svom potezu.

"Moja pas? Sve zasluge pripadaju Viniciusu jer je zabio gol. Pas nije bio ništa posebno.", rekao je skromni Nijemac te nastavio:

"Vidio sam da Bayernovi štoperi prate Vinija i znam da je Vini dobar u utrčavanju u prostor. Zato njemu pripadaju zasluge. On je otvorio prostor."

Utakmica je na kraju završena 2:2 nakon što su Bavarci uspjeli u nastavku kompletirati preokret, a Vinicius je u posljednjih deset minuta zabio iz penala za rezultat.

"Na poluvremenu ne bih volio da završi 2:2, ali deset minuta prije kraja prihvatio bih taj rezultat. Mislim da je realan s obzirom na naš nastup. Ubijeđeni smo da ćemo proći dalje."

Novinare je zanimala i Kroosova budućnost. Već sedmicama se piše da će Nijemac sigurno produžiti ugovor s Bayernom,ali on sada tvrdi da ništa nije gotovo.

"U fazi smo sezone kada je sve bitno i nije do pojedinačnih odluka. Naravno da razmišljam o svemu, ali još ništa nisam odlučio", poručio je Kroos.

Za Nijemca je još dosta toga u igri u ostatku sezone. Real još nije osvojio La Ligu, potrebno je okončati nastupe i u Ligi prvaka, dok ga čeka i Evropsko prvenstvo sa Njemačkom.

Vidjeti Kroosa u nekom drugom dresu se čini nezamislivim, dok je i Nijemac poznat po tome da odluku o nastavku karijere donosi u posljednji tren.

Unazad nekoliko godina sjajni veznjak je sa Realom uglavnom produživao na jednu sezonu, dok je i sam nagovijestio da bi kopačke o klin mogao okačiti sa 34 godine.

Upravo iz tog razloga mnogi u taboru Los Blancosa su zabrinuti jer neće biti iznenađenje ukoliko Kroos nakon Eura donese radikalnu odluku i odluči da se oprosti od fudbala.

Kroos je u karijeri osim za Real još igrao za Bayern i Bayer Leverkusen te njegov odlazak u penziju bi definitivno ostavio veliku prazninu u smislu kvaliteta jer spada u kategoriju igrača kakvi se pojavljuju jednom u sto godina.

Učitaj još novosti