01. 05. 2024 - 10:36
Ancelottijeva izjava će se najmanje svidjeti Modriću: Italijan...
907
Shares
Ancelottijeva izjava će se najmanje svidjeti Modriću: Italijan je otkrio problem Reala u Minhenu

Ancelottijeva izjava će se najmanje svidjeti Modriću: Italijan je otkrio problem Reala u Minhenu

01. 05. 2024 - 10:36
0
Shares

Četiri gola, dva penala, uzbuđenja, možemo reći da je prvi duel Bayerna i Reala u polufinalu Lige prvaka koji je odigran u Minhenu opravdao očekivanja. Na kraju konačan rezultat na semaforu 2:2, piše sportsport.ba.

Pomenuti rezultat ostavlja sve karte otvorene pred revanš u Madridu naredne srijede i sigurno ćemo i u Španiji gledati uzubđenja.

Carlo Ancelotii kao trener vodio je devet mečeva protiv Bayerna i još uvijek ne zna za poraz uz omjer od šest pobjeda i tri remija.

Nastavak ove serije bi značio i plasman Reala u finale Lige prvaka koja se ove sezone posljendji put igrala u starom formatu.

Iskusni italijanski stručnjak je nakon utakmice u Minhenu dao komentar, a izdvojio je jedan dio igre koji njegov tim nije večeras prikazao u protiv Bayerna.

Ancelotti se žalio na intezitet koji su imali nejgovi momci i smatra da se tu krije razlog i određene dominacije Bayerna koji je imao više izglednijih prilika.

"U prvom poluvremenu smo morali da se branimo, ali nismo to radili onako kako sam želio i zamislio", rekao je Ancelotti odmah nakon utakmice u MInhenu i nastavio:

"U drugom poluvremenu smo išli malo jače i dalje prema golu, pritiskali smo protivnika, imao se neki udoban osjećaj, ali bili smo svjesni da nam nedostaje naš prepoznatljiv intezitet igre, nije ga bilo skoro nikako u ovoj utakmici."

Ancelotti je bio zadovoljan posjedom, a posebno je izdvojio Tonija Kroosa, iako je čak bilo najava prije utakmice da bi Luka Modrić mogao startati prije Kroosa, no nakon večerašnje partije, Kroos uveliko ima prednost ispred Modrića barem trenutno, mada je i Luka u Minhenu dobio svojih 15-ak minuta na terenu kada je u 75. minuti u igru ušao umjesto Bellinhgama.

"Posjed smo diktirali prije svega zahvaljujući Kroosu. Odigrao je maestralno i imamo povjerenje u njega. Tačnije, nije to bio klasičan posjed, ali nismo dozovljavali Bayernu da puno kontroliše loptu."

O akciji Kroosa i Vinicusa kod gola, italijanski trener je imao kratak komentar.

"Fantiastično dodavanje i sjajan finiš, svaka čast Kroosu i Vinicusu, odigrali su ono jedino čime smo mogli ugroziti gol Bayerna u tim trenucima."

Dakle, pred revanš u Madridu naredne srijede sve je otvoreno, a Bayernu je Liga prvaka prilika da spasi sezonu u kojoj je ostao bez trofeja u Njemačkoj gdje nisu došli do titule, a u ranoj fazi su eliminisani i u Kupu Njemačke.

Sa druge strane Real Madrid ja mali korak od novog naslova prvaka Španije, tako da bi eventualno osvajanje Lige prvaka bila kruna još jedne trofejne sezone za kraljevski klub.

Učitaj još novosti