04. 05. 2024 - 17:06
FUDBALSKA BAJKA SA OBALA DUNAVA: Slavlje dostiglo vrhunac,...
907
Shares
FUDBALSKA BAJKA SA OBALA DUNAVA: Slavlje dostiglo vrhunac, večeras nema spavanja

FUDBALSKA BAJKA SA OBALA DUNAVA: Slavlje dostiglo vrhunac, večeras nema spavanja

04. 05. 2024 - 17:06
0
Shares

Fudbalska sezona na izmaku donijela nam je nevjerovatne priče i rezultate kada je u pitanju promocija u rang više u vodećim fudbalskim državama.Nakon senzacionalnog plasmana Ipswicha u Premiership i nakon što su Traktordžije u dvije sezone imali dvije promocije u rang više i u Njemačkoj slična priča.

Ekipa Ulma je danas matematički osvojila titulu u trećem rangu fudbala popularnoj Driti i od naredne sezone Ulm gledamo u Cvajti.

Ulma je dva kola prije kraja i matematički osigurao prvo mjesto u Driti i promociju u drugi rang njemačkog fuidbala.Košarkaši Ulma su bili glavna sprotska priča u ovo njemačkom gradu, bilježe sjajne rezultate posljednjih godina, a sada se vraća i fudbal. Ulm je grad na rijeci Dunav koji broji oko 130.000 stanovnika, poznati je univerzitetski centar u Njemačkoj, a nakon dugo vremena dobili su i svoju fudbalsku bajku.Treće mjesto vodi u play-off sa 16. timom iz Cvajte, tu poziciju u posljednja dva kola Love Essen koji ima 58 bodova, a matematički su u igri Dynamo Dresden i Ergezbirge Aue sa po 56 bodova.

Drama i U njemačkoj, a niži rangovi su dokazali da također znaju prirediti sjajne fudbalske priče.Ulm je prije 25 godina igrao u Bundesligi, a nakon toga klub je padao sve više, bili su jedno vrijeme u Cvjati, Driti, a posljednjih godina i u četvrtom rangu fudbala u Njemačkoj poznatim Regionaligama, ali sada je druga priča.

Momci sa Dunava su lideri sa 71 bodom, prvaci su Drite, a u naredna dva kola je samo pitanje s koliko bodova će zapečatiti prvo mjesto u ovoj sjajnoj sezoni za njih.

Učitaj još novosti