04. 05. 2024 - 18:48
Sloboda sa penala do vrijedne pobjede, Stupčanica također slavila
907
Shares
Sloboda sa penala do vrijedne pobjede, Stupčanica također slavila

Sloboda sa penala do vrijedne pobjede, Stupčanica također slavila

04. 05. 2024 - 18:48
0
Shares

Danas je odigrano sedam susreta 24. kola Prve lige FBiH.Sloboda je ugostila Goražde u derbiju kola, te na kraju teškom mukom slavila 1:0.

U prvom poluvremenu bez mnogo uzbuđenja, Sloboda je bila nešto opasnija, ali i gosti su se jako dobro držali. U nastavku kreće Sloboda žestoko, a dva puta goste spašava stativa.

Šutirao je Delić, Brajlović brani, a zatim na odbijenu zatresla se stativa. Par minuta kasnije šutira Husejinović glavom, stativa je opet saveznik gostiju iz Goražda.Par minuta kasnije Ramović sjajno za Jamakovića, ovaj je loše šutirao i izgledne pozicije, a mogao je lako kazniti promašaje domaćih.

U 71. minuti itekako sporna situacija. Sudija Orkić je pokazao na bijelu tačku zbog navodnog igranja rukom Hukare koji je bio u padu. Gosti su žestoko protestovali, ali Delić je uzeo loptu i pogodio.

Svakako situacija koja će biti predmet analiza. U 80. minuti gosti traže penal, sudija Orkić ne misli tako poslije pada Jamakovića. U 90. minuti ponovo gosti traže penal, odnosno igranje rukom, sudija Orkić opet 'nijem'. Nakon toga Sloboda u kontri, ali danas sjajni Bakir Brajlović spašava svoju mrežu.

Stupčanica je upisala tri boda kod Gradine i nastavlja trku za prvo mjesto. Najprije je pogodio Božić, da bi zatim za 2:0 pogodio Islamagić.

Bratstvo je također nastavilo pobjedonosni niz. Gračanlije su danas savladale Tomislav 2:0. Strijelci su bili Poturalić i Ćosić.

Sutra se igra još jedan meč 24. kola, a igrat će u Tešnju TOŠK i Čelik.

Prva liga FBiH, 24. kolo:FK Sloboda - FK Goražde 1:0

FK Sloboda: Erić, Mujkić, Hasanović, Husejinović, Dilaver, Delić, Merdović, Beganović, Hadžanović, Vulić, Ignjatović.

FK Goražde: Brajlović, Alić, Dučić, Haznadar, Ramović, Konjalić, Behram, Jamaković, Karalić, Hukara, Rašević.

OFK Gradina - NK Stupčanica 0:2

OFK Gradina: Oštraković, Brkić, Kovčić, Dugalić, Andrić, Čamdžić, Forić, Hadrović, Hasić, Imamović, Panjeta.

NK Stupčanica: Rončević, Karahmetović, Odinaka, Bešić, Hodžić, Mujarić, Aletić, Božić, Alić, Islamagić, Mehanović.

NK Bratstvo - HNK Tomislav 2:0NK Bratstvo: Šito, Sinanović, Devedžić, Husejnović, Berbić, Ćosić, Jaganjac, Smajić, Vasiljević, Kojić, Poturalić.

HNK Tomislav: Sabljo, Ćerdić, Alpeza, Farias, Šiško, Kyeoung, Mamić, Lelli, Đugum, Musić, Šiško.

Učitaj još novosti