05. 05. 2024 - 22:33
Petar Sučić je od večeras još veći u očima Dinamovaca: "Bez da...
907
Shares
Petar Sučić je od večeras još veći u očima Dinamovaca:

Petar Sučić je od večeras još veći u očima Dinamovaca: "Bez da se pravim pametan, ali mi smo..."

05. 05. 2024 - 22:33
0
Shares

Dinamo je stigao do velike pobjede i nalazi se na korak od odbrane titule prvaka. Na Rujevici je poslije preokreta savladana domaća Rijeka sa 2:1. Petar Sučić je bio starter, a Sergej Jakirović ga je zamijenio nakon nešto više od sat provedenih na terenu.

Sučić je jedno od otkrovenja sezone u prvenstvu Hrvatske. Bivši veznjak Zrinjskog je kupio sve Dinamovce, a nakon izjave poslije meča sa Rijekom dodantno im je porastao u očima.

Mladi veznjak koji je rođen u Bosni i Hercegovini, a odlučio da igra za Hrvatsku, je oduševio svojim riječima, ali i zrelim razmišljanjem.

"Znali smo da će biti teška utakmica i da će oni ići na pobjedu. Mogu reći bez da se pravim pametan da smo mi Dinamo i da smo mi isto tako došli po pobjedu."

"Izostala je malo bolja predstava, ali to su utakmice gdje ne odlučuje ljepota, nego iskustvo i koncentracija u ključnim trenucima.

"Na kraju majstorija Brune, prelijep gol Hoxhe. Sigurno da smo sretni, idemo u Zagreb sa plus 4. Lijepa prednost, drago mi je zbog svih, znamo kroz što smo sve prošli i evo kako smo se vratili."

"Pokazali smo da imamo karakter. Dat ćemo sve od sebe da ova prednost ostane ista, ako ne i veća te da na kraju slavimo titulu", rekao je 20-godišnjak koji je nedavno na sebe privukao pažnju tako što je igrao fudbal sa mališanima na ulici.

Pobjedu Dinamu, najvažniju u dosadašnjem dijelu sezone donio je Arber Hoxha, bio mu je to prvijenac ove sezone.

"Sretan sam zbog gola i pobjede. Odigrali smo ne baš sjajno prvo poluvrijeme, ali onda smo promijenili formaciju.

"Šokirao nas je penal, ali uspjeli smo pokazati karakter i preokrenuti. Ovo je najveći trenutak moje karijeri, postigao sam gol za tri boda koja nose titulu u ligi", rekao je albanski fudbaler.

Dinamo na tri kola do kraja ima četiri boda prednosti i samo svojevrsni harakiri može spriječiti da ne osvoji sedmu uzastopnu titulu prvaka, prenosi Sportsport.ba

Učitaj još novosti