06. 05. 2024 - 09:07
Sarajevo i Zrinjski ubjedljivi, titula je sve bliže Butmiru
907
Shares
Sarajevo i Zrinjski ubjedljivi, titula je sve bliže Butmiru

Sarajevo i Zrinjski ubjedljivi, titula je sve bliže Butmiru

06. 05. 2024 - 09:07
0
Shares

Juniori FK Sarajevo sve su bliže tituli prvaka u Omladinskoj Premijer ligi naše zemlje.Naime, bordo nade drže lidersku poziciju tri kola prije sa četiri boda prednosti nad Zrinjskim.

U ovom kolu Sarajevo je opravdalo ulogu favorita protiv FK Željezničar Sport Team i slavilo je sa 4:0. Strijelci su bili Bakir Koso, Bakir Nurković, Harun Pločo i Ognjen Šešlak.

Sloboda je sa 3:0 savladala Radnika iz Hadžića golovima Jakuba Vilakića, Alije Jahića i Ajdina Beganovića, a isti rezultat viđen je u duelu Zrinjskog i Radnika iz Bijeljine.Strijelci za Plemiće bili su Deni Memišević, Danijel Puljić i Ognjen Arbinja.

Borac je slavio u Mostaru protiv Veleža (0:1) pogotkom Sergeja Bogdanovića, dok je Željezničar sa 4:3 slavio u Krupi.Krupa je povela pogotkom Darisa Kablića, a onda Željezničar postiže četiri pogotka. Strijelci su bili dva puta odlično raspoloženi Davud Alibašić, te po jednom Ernad Babaluk i Aldin Efendić.

Za domaće su u nastavku pogađali Mihajlo Ševa i Anes Petak.

Zvijezda 09 je u efikasnom meču bila bolja od Kozare iz Gradiške 4:3.

Briljirao je Marko Brkić koji je upisao hat trick i ponio epitet igrača kola.

Brkić je pogađao u prvoj minuti, te 23. i 45., a po jedan pogodak su dodali Stefan Čonjić i Miko Davidović.

Za goste su pogađali Danilo Vučić, Armando Bobaj i Đorđe Ćulibrk.

Isti rezultat je viđen i u Simin Hanu gdje je Tuzla City ugostila NK Široki Brijeg (4:3). Za Tuzlu su pogađali Garčević, Fehrić, Nezirović i Husić, a za goste dva puta Matić, te jednom Bajkuša.Sarajevo dakle ima četiri boda prednosti, a do kraja sezone bordo tim igra protiv Radnika iz Hadžića, FK Željezničar Sarajevo, te Radnika iz Bijeljine u posljednjem kolu.

Zrinjski sada gostuje Širokom Brijegu, zatim je domaćin Kozari, a u posljednjem kolu ide na megdan banjalučkom Borcu.

Učitaj još novosti