06. 05. 2024 - 11:10
Željezničar čestitao rođendan Riadu Bajiću i jednom rečenicom...
907
Shares
Željezničar čestitao rođendan Riadu Bajiću i jednom rečenicom bacio u trans navijače:

Željezničar čestitao rođendan Riadu Bajiću i jednom rečenicom bacio u trans navijače: "Čekamo te..."

06. 05. 2024 - 11:10
0
Shares

Iskusni bosanskohercegovački napadač Riad Bajić danas slavi svoj 30. rođendan, a u centru pažnje našla se čestitka njegovog matičkog kluba Željezničara zbog rečenice koju su svi odmah uočili.Bajić već godinama igra u inostranstvu nakon što je napustio Željezničar na ljeto 2015. godine kada je prešao u turski Konyaspor.

Ovaj napadač je izdanak Željine škole i bio je dio sjajne generacije ovog tima. Trenutno Bajić igra u Turskoj u dresu Ankaragucua u koji je stigao prošle godine.

Za Ankaragucu je naš povremeni reprezentativac na 24 meča ove sezone uspio da zabije pet golova iako u turskom klubu većinu utakmica počinje s klupe za rezrvne igrače.Bajić se našao danas u centru pažnje jer proslavlja svoj 30. rođendan, a njegov matički klub Željezničar mu je među prvima čestitao.

Iz Željezničara su se oglasili jutros na društvenim mrežama s rođendanskom čestitkom, te je jedna rečenica posebno privukla pažnju navijača kluba s Grbavice.Naime, iz Želje su jasno Bajiću dali do znanja da su mu vrata kluba uvijek otvorena i da ga čekaju raširenih ruku, a sigurno da bi navijači sarajevskog tima vrlo rado vidjeli Bajića u svojim redovima već naredne sezone.

"Riad Bajić danas slavi svoj 30. rođendan. Čestitamo i čekamo te raširenih ruku!", poručili su iz Željezničara.Također, u sezoni 2014/15. ovaj 30-godišnjak bio je najbolji strijelac Premijer lige BiH sa 15 pogodaka.

Pored Želje i Ankaragucua u dosadašnjoj karijeri nastupao je još za Konyaspor, Udinese, Basaksehir, Ascoli, Bresciju i Giresunspor. Za bh. reprezentaciju je odigrao 12 utakmica.

Učitaj još novosti