06. 05. 2024 - 11:47
POVICI TOKOM DERBIJA: U Hrvatskoj zgroženi uvredama za...
907
Shares
POVICI TOKOM DERBIJA: U Hrvatskoj zgroženi uvredama za Jakirovića nakon smrti majke, nije želio ni ponoviti šta je čuo

POVICI TOKOM DERBIJA: U Hrvatskoj zgroženi uvredama za Jakirovića nakon smrti majke, nije želio ni ponoviti šta je čuo

06. 05. 2024 - 11:47
0
Shares

Nogometaši Dinama sinoć su na riječkoj Rujevici slavili pobjedu od 2:1 protiv Rijeke, a trijumf će vjerovatno biti vrijedan osvajanja nove šampionske titule u Hrvatskoj.
Modri su slavili pobjedu nakon preokreta rezultatom 2:1, a tako su Rijeci odmakli na četiri boda i čini se da su tri kola prije kraja nedostižni za ovog rivala.Žestoke uvrede je nakon utakmice na Rujevici trpio trener Dinama Sergej Jakirović, koji je početkom sezone klupu Rijeke zamijenio onom zagrebačkog kluba.

Osoba smještena iza klupe za rezervne igrače Dinama, s koje Jakirović vodi utakmicu, psovala je stručnjaku iz Mostara majku, što je zgrozilo Hrvatsku s obzirom da je ona preminula tokom prethodne sedmice.

"Nogometni folklor. Neću sada govoriti što mi je gospodin rekao, to nema smisla. To više govori o njemu", rekao je Jakirović nakon utakmice, prenijeli su hrvatski mediji.

Podsjećamo, zbog porodičnog gubitka je prethodno bilo upitno da li će Jakirović uopće voditi Dinamo s klupe na ovom derbiju, ali je bh. stručnjak ipak to učinio.

"Odluka porodice bila je da nastavim raditi, da vodim utakmicu, i to je bila i želja moje mame", rekao je Jakirović u najavi derbija.

Dinamo je tri kola prije kraja sezone lider Hrvatske nogometne lige (HNL) sa 75 bodova, četiri više od Rijeke (71) i čak 14 od Hajduka (61).

(klix.ba)

Učitaj još novosti