06. 05. 2024 - 11:56
KEANE PONOVO UDARIO PO HAALANDU: Ponaša se kao razmaženo derište
907
Shares
KEANE PONOVO UDARIO PO HAALANDU:  Ponaša se kao razmaženo derište

KEANE PONOVO UDARIO PO HAALANDU: Ponaša se kao razmaženo derište

06. 05. 2024 - 11:56
0
Shares

Bivši irski nogometaš Roy Keane nastavio je prepirku preko medija s Norvežaninom Erlingom Haalandom tako što je sada napadača Manchester Cityja uporedio s razmaženim djetetom zbog ljutite reakcije kada ga je Pep Guardiola poslao na klupu.


Naime, Haaland je odigrao sjajnu utakmicu protiv Wolverhamptona i učestvovao je sa četiri gola u pobjedi 5:1, a zamijenjen je u 82. minuti susreta zbog čega je burno reagovao.
"Vidjeli smo njegovu reakciju kada je bio zamijenjen, nije bio sretan. Poput razmaženog derišta. To se zaboravlja jer postiže golove i City pobjeđuje, ali to nije u redu", rekao je Keane.Legenda Manchester Uniteda već neko vrijeme javno kritikuje Haalanda koji mu ponekad odgovori na jednak način.
Keane je ranije Haalanda opisao kao niželigaškog igrača iako je prošle godine postigao 52 gola u 53 utakmica, a u ovoj je na učinku od 36 pogodaka u 41 susretu.Međutim, istakao je da Haaland u šest utakmica protiv ekipa iz top pet ekipa Premiershipa postigao samo jedan pogodak.

"Njegova ukupna igra je veoma slaba. Ispred gola je najbolji na svijetu, ali ukupno je to veoma loše. Igra mu je na nivou igrača iz engleske četvrte lige", rekao je svojevremeno Keane.

(klix.ba)

Učitaj još novosti