06. 05. 2024 - 18:28
Stigle informacije o povredi Seada Kolašinca: Kolika pauza...
907
Shares
Stigle informacije o povredi Seada Kolašinca: Kolika pauza čeka reprezentativca BiH?

Stigle informacije o povredi Seada Kolašinca: Kolika pauza čeka reprezentativca BiH?

06. 05. 2024 - 18:28
0
Shares

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Atalante Sead Kolašinac zadobio je povredu na utakmici protiv Marseillea odigranoj u četvrtak. 

Situacija u tom trenutku nije dobro izgledala. Bh. bočni fudbaler je teren napustio u bolnim grimasama, a u međuvremenu su italijanski mediji objavili informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Prema navodima italijanskog Sky Sporta, Kolašinac je povrijedio mišić lijeve tetive i očekuje ga najmanje dvosedmična pauza. Isti medij navodi da će član Atalante propustiti revanš protiv Marseillea i finale Kupa Italije u kojem će njegova ekipa odmjeriti snage s Juventusom, piše sport1.ba. 

S druge strane, Bergamo News piše da se oporavak za finale Kupa Italije čini veoma teškim, ali naglašavaju da je dobra vijest to što za Kolašinca sezona nije gotova. 

Ekipa Atalante upravo igra svoj susret 35. kola italijanske Serije A protiv Salernitane. Naravno, Zmaj nije našao svoje mjesto u rosteru.

Ipak, svakako dobra vijest je da bi novi selektor BiH Sergej Barbarez trebao imati Kolašinca na raspolaganju kada su u pitanju prijateljske utakmice u junu.

Učitaj još novosti