08. 05. 2024 - 09:18
REUS NAKON IZBORENOG WEMBLEYJA: Niko nas neće pitati kako smo...
907
Shares
REUS NAKON IZBORENOG WEMBLEYJA: Niko nas neće pitati kako smo prošli, bitno je da je Borussija u finalu!

REUS NAKON IZBORENOG WEMBLEYJA: Niko nas neće pitati kako smo prošli, bitno je da je Borussija u finalu!

08. 05. 2024 - 09:18
0
Shares

Trener Borussije Dortmund Edin Terzić kaže da je njegova ekipa postepeno shvatala koje su im mogućnosti.Borussia je svladala PSG u gostima s 1:0 te se ukupnim rezultatom 2:0 po treći put u historiji plasirala u finale Lige prvaka.

Prethodno je klub iz Dortmunda izbacio PSV Eindhoven i Atletico Madrid.

“Prije prve utakmice s PSV-om prvi smo put razgovarali o tome koliko kratak zapravo može biti put do Londona (do finala). Prošle godine smo izgubili naslov u prošlom kolu kod kuće i drago mi je da se sada možemo odužiti navijačima”, rekao je Terzić i dodao:

“Svakom utakmicom smo napredovali i na kraju smo shvatili da možemo biti ekipa koja će svakoga iznenaditi. Sad sam jako sretan. Ako moram izabrati jednu riječ da opišem kako se osjećam, onda bi to bila – ponos. San još nije gotov.”

Veteran Marco Reus, koji krajem mjeseca puni 35 godina, bio je član ekipe i u sezoni 2012./2013., kada je Borussia izgubila finale Lige prvaka od Bayerna.

“Osjećaj je neopisiv. Nakon više od deset godina ponovno sam u finalu s Borussijom. Ousmane (Dembele) i Achraf (Hakimi) su podigli ritam igre, dosta smo patili”, ističe Reus i dodaje:

“Sutra nas niko neće pitati kako smo pobijedili, stative sutra neće biti važne. Bitno je da je Borussia Dortmund opet u finalu. Ovo niko nije očekivao. Nevjerovatno”.

Veliko finale igrat će se 1. juna na Wembleyju, a Borussia će čekati ili Real Madrid ili Bayern. Prva utakmica u Minhenu završila je rezultatom 2:2.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti