10. 05. 2024 - 10:29
Uzbudljivo ljeto čeka Katalonce: Pepe stiže u Barcelonu?
907
Shares
Uzbudljivo ljeto čeka Katalonce: Pepe stiže u Barcelonu?

Uzbudljivo ljeto čeka Katalonce: Pepe stiže u Barcelonu?

10. 05. 2024 - 10:29
0
Shares

Evidentno je da Barcelonu čeka dosta posla na pauzu, a već spremaju nekoliko promjena u svlačionici, tako da će ljetni transfer rok biti jako zanimljiv u Kataloniji.Ranije su se pojavila pisanja da Barcelona u svojim redovima želi Darwina Nuneza i Alexandera Isaka, a sada imaju i treću ofanzivnu metu.

Poznati "Mundo Deportivo" donosi vijest da je Barcelona zagrijana za krilnog fudbalera Porta, Brazilca Pepea (27) koji iza sebe ima vrlo dobru sezonu.

Pepe je za Porto u tekućoj sezoni odigrao ukupno 47 utakmica, postigao je osam golova i upisao deset asistencija.Pomenuti fudbaler može pokrivati obje krilne pozicije, a ugovor sa Portom ima do 2027. godine i trenutnu vrijednost od 25 miliona eura.

Jasno je da će Barcelona morati platiti više od trenutne cijene za usluge ovog fudbalera, a i Porto sigurno ima računicu oko zarade pa ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati ovo ljeto.Pepe je u Porto došao 2021. godine iz brazilskog Gremia za 15 miliona eura, što znači da bi Porto mogao duplo zaraditi ako se postigne dogovor sa BarcelonomPomenuti fudbaler je i 2023. godine debitovao za reprezentaciju Brazila i ima upisan jedan nastup.

Ranije je bio i U23 reprezentativac Brazila, a za U23 selekciju svoje zemlje odigrao je šest mečeva i postigao tri pogotka.Olmo jedna od želja
Barcelona je ranije interes pokazala i za Danija Olma fudbalera RB Leipziga, ali do dogovora nije došlo.

Mediji u Španiji pišu da bi Olmo mogao biti jedna od opcija ovo ljeto, ali pitanje je koliko je to finansijski izvodljivo.

Olmo ima vrijednost od 50 miliona eura, važeći ugovor sa RB Leipzigom i tu Barcelona sigurno ne bi prošla ispod 60 miliona eura minimalno.Po tom pitnaju nema još špekulacije ni zvaničnih objava, ali sigurno je da Barcelona ispred sebe ima jedno od najinteresantnijih ljeta posljednjih nekoliko godina.

Mnogo toga će biti jasnije po završetku Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Učitaj još novosti