10. 05. 2024 - 12:13
POSLIJE OVOGA DILEME VIŠE NEMA: Emmanuel Macron potvrdio novi...
907
Shares
POSLIJE OVOGA DILEME VIŠE NEMA: Emmanuel Macron potvrdio novi klub Kyliana Mbappea

POSLIJE OVOGA DILEME VIŠE NEMA: Emmanuel Macron potvrdio novi klub Kyliana Mbappea

10. 05. 2024 - 12:13
0
Shares

Kylian Mbappe na kraju sezone napušta PSG i potpisuje za Real Madrid. Potvrdio je to sada i predsjednik Francuske, Emmanuel Macron.Dugo je trajala saga oko Kyliana Mbappea. Gotovo svaki prijelazni rok je bio blizu odlaska, pa na kraju ipak ostajao na Parku prinčeva.

Najklimavije je bilo prije dvije godine. Isticao mu je ugovor, sve do samog kraja je držao sve u neizvjesnosti, a onda objavio da ga produžuje.

Sada ista situacija. Ugovor ističe na kraju sezone, ali on je još prije nekoliko mjeseci najavio da će otići iz kluba na kraju sezone.Osvojena je ponovo Ligue 1, Liga prvaka nije, PSG je ispao u polufinalu i to je sigurno još jedan od razloga da Mbappe spakuje kofere i ode negdje gdje će imati više šanse da osvoji ušati pehar.

A koja je destinacija za to bolja od Real Madrida? Kraljevi imaju 14 titula prvaka Evrope, a sada su se plasirali u finale Lige prvaka i 1. juna mogu da osvoje i 15.Emmanuel Macron, predsjednik Francuske, prije dvije godine se direktno uključio u misiju i pomogao da Kylian Mbappe ostane u PSG-u, ali sada ni on nema nade.

Potvrdio je da će Kylian Mbappe napustiti Pariz i otići u Real Madrid. Rekao je:

"Nadam se da sam u svakom slučaju izvršio maksimalan pritisak na njega i budući klub, iako ne želim imenovati Real Madrid. Ali prvo imamo fudbalsko Evropsko prvenstvo".Podsjetimo, Kylian Mbappe je u PSG stigao 2017. godine iz Monaca za 180 miliona eura, ali sedam godina kasnije Liga prvaka je i dalje samo pusti san.

 

Učitaj još novosti