10. 05. 2024 - 14:19
TURCI OTKRIVAJU: Džeko i Tadić se sukobili s trenerom zbog...
907
Shares
TURCI OTKRIVAJU: Džeko i Tadić se sukobili s trenerom zbog čuvenog srbijanskog igrača

TURCI OTKRIVAJU: Džeko i Tadić se sukobili s trenerom zbog čuvenog srbijanskog igrača

10. 05. 2024 - 14:19
0
Shares

Nakon što je postalo izvjesno da je Fenerbahče izgubio šanse da se domogne titule prvaka Turske, tamošnji mediji ponovo su se raspisali o navodnom sukobu dvije najveće zvijezde kluba Edina Džeke i Dušana Tadića s trenerom Ismailom Kartalom.Sve je u Fenerbahčeu od početka aktuelne sezone izgledalo idilično i bajno, ali nakon što su upali u rezultatsku krizu, Džeko i Tadić su tražili da se stručnom štabu trenera Kartala priključe još neki treneri koji poznaju više stranih jezika, kako bi komunikacija bila što bolja.

Navodno, izbor je pao na Zorana Mirkovića, koji je u periodu od 2000. do 2003. godine igrao za Fenerbahče i osvojio prvenstvo sa ovom ekipom, što je "sminovao" i predsjednik Ali Koc.

Ipak, trener istanbulskog tima taj prijedlog odbio, pa je navodno zbog toga došlo do napetih odnosa između njega i Džeke, Tadića i još nekih igrača. Kako tvrde turski mediji, upravo je tada krenula agonija Fenerbahčea, praćena znatno lošijim rezultatima.

U prilog ovoj tvrdnji ide i nedavna izjava Elvira Baljića koji je angažovan kao stručni konsultatant na jednoj turskoj televiziji, a koji je poručio da 90 posto igrača nije zadovoljno trenerom Kartalom i da je u takvoj situaciji nemoguće osvajati titule.

Turski mediji otišli su i korak dalje, te su najavili smjenu Ismaila Kratala na kraju sezone, a navodno bi novi strateg Fenerbahčea trebao biti strani stručnjak.

Fenerbahče tri kola prije kraja turskog prvenstva zaostaje šest bodova za Galatasarayem i jasno je da je izgubio sve realne šanse da se domogne naslova prvaka.

Učitaj još novosti