01. 05. 2024 - 18:53
ŠOK U MADRIDU: Alkaraz ispao u četvrtfinalu! Rus ga razbio, a...
907
Shares
ŠOK U MADRIDU:  Alkaraz ispao u četvrtfinalu! Rus ga razbio, a Rolan Garos se bliži

ŠOK U MADRIDU: Alkaraz ispao u četvrtfinalu! Rus ga razbio, a Rolan Garos se bliži

01. 05. 2024 - 18:53
0
Shares

Karlos Alkaraz izgubio je od Andreja Rubljova na turniru u Madridu.Karlos Alkaraz izgubio je u četvrtfinalu turnira u Madridu! Pred svojom publikom završio je takmičenje, dobio ga je Andrej Rubljov (Rusija) - 4:6, 6:3, 6:2. Dobio je Španac prvi set, a onda je u naredna dva praktično "pregažen", nije imao nikakvu šansu.

U prvom setu Karlos je bio bolji i došao je do prednosti. Onda se ruski igrač "probudio", napravio je brejk, poveo sa 3:0, pa je pri rezultatu 4:1 propustio i tri brejk lopte. Nije ga to pokolebalo, tako da je stigao do izjednačenja u setovima. U trećem setu je nastavio sa dominacijom. Napravio je dva brza brejka, poveo sa 5:1 i nije mu bilo teško da privede meč kraju. To mu je druga pobjeda protiv Španca u trećem međusobnom okršaju. U polufinalu ga čeka bolji iz duela Tejlor Fric-Fransisko Serundolo. Na drugoj strani žrijeba je Janik Siner.

Zabrinjavajući rezultati za Alkaraza koji je zbog problema sa povredom propustio turnir u Monte Karlu, a prije toga je ispao u četvrtfinalu Majamija od Grigora Dimitrova. Slijedi Masters u Rimu, pa onda i Rolan Garos... Podsjećanja radi, Alkaraz je jurio treću uzastopnu titulu u Madridu pošto je slavio i 2022. i 2023. godine. Ruski igrač ga je na tom putu zaustavio.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti