02. 04. 2015 - 20:34
Milioneri: Evo koliko zarađuju reprezentativci BiH
907
Shares
Milioneri: Evo koliko zarađuju reprezentativci BiH

Platna lista Zmajeva

Milioneri: Evo koliko zarađuju reprezentativci BiH

K. D.
02. 04. 2015 - 20:34
0
Shares

Odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil, "buđenje" u kvalifikacijama za EURO 2016., dižu vrijednost Bh. nacionalne ekipe za čijim igračima se bore mnogobrojni klubovi. Ovoliko zarađuju najplaćeniji reprezentativci u svojim klubovima.

Edin Džeko
Najplaćeniji sportaš BiH je kapiten reprezentacije Edin Džeko. On je nedavno produžio ugovor s Manchester Cityjem do 2018. godine, a njegova godišnja plaća prelazi 9,8 miliona eura.

Miralem Pjanić
Jedan od ponajboljih igrača AS Rome i reprezentativac Bosne i Hercegovine. Godišnje u svom klubu inkasira četiri miliona eura, navode italijanski medije. Njegov ugovor s Romom traje do 2018. godine.

Asmir Begović
Stoke City ga je doveo kao mladog 22-godišnjeg perspektivnog čuvara mreže iz Portsmoutha i dao mu platu od oko tri miliona eura godišnje. Ugovor mu ističe za godinu dana, a da ga zadrže morat će mu ponuditi puno više. Mnogi ga žele u svojim redovima.

Vedad Ibišević
Prema navodima njemačkih medija, bosanskohercegovački reprezentativac i napadač Stuttgarta Vedad Ibišević zarađuje između 2,25 i 2,5 miliona eura. Ibišević je tokom ljeta produžio ugovor s njemačkom ekipom do 2017. godine.

Izet Hajrović
Prošlog ljeta potpisao je vjernost turskom Werderu na četiri i po godine, a ovaj reprezentativac i bivši fudbaler Grasshopera godišnje zarađuje 1,3 miliona eura.

Emir Spahić
Iako na zalasku karijere s 34 godine na leđima, bivši kapiten zmajeva u Bayeru zarađuje oko milion eura godišnje.

Ermin Bičakčić
Bh. štoper u Hoffenheimu zarađuje oko 900.000 eura godišnje.

Senad Lulić
Jedan od najboljih bh. fudbalera u Lazio stigao 2011. godine i potpisao petogodišnji ugovor. Ovom Mostarcu godišnja plata iznosi 850.000 eura, a kada se pisalo u prelasku u Juventus spominjala se godišnja plata od 2,5 miliona eura.

Muhamed Bešić
Prošlog ljeta je stigao u Everton, a ovaj bh. reprezentativac u gradu Liverpoolu ima platu oko 700.000 eura

Haris Medunjanin
Veznjak BiH je prošlog ljeta potpisao za Deportivo, a španski prvoligaš ga godišnje plaća oko 700.000 eura

Učitaj još novosti