18. 04. 2015 - 15:08
Derbi u Vrapčićima, Željo gostuje u Vitezu, Sloboda dočekuje...
907
Shares
Derbi u Vrapčićima, Željo gostuje u Vitezu, Sloboda dočekuje Radnik

BH Telecom Premijer Liga

Derbi u Vrapčićima, Željo gostuje u Vitezu, Sloboda dočekuje Radnik

18. 04. 2015 - 15:08
0
Shares

Sedam utakmica 22. kola BHT Premijer lige igra se danas, lider na tabeli ekipa Širokog Brijega gostuje u Mostaru kod Veleža, dok će Vitez na svom terenu ugostiti ekipu Željezničara. 

Široki Brijeg je u posljednja dva kola dva puta remizirao i navijači ovog kluba očekuju trijumf na gostovanju protiv Veleža kako bi zadržali prednost u odnosu na ekipe koje prijete ekipi sa Pecare. 

Najprijatnije iznenađenje drugog dijela sezone, tuzlasnka Sloboda, dočekuje na domećam terenu ekipu Radnika iz Bijeljine, a domaći navijači očekuju nastavak dobirh igara i pobjedu protiv jednog od konkurenata u borbi za opstanak.

Ekipa Željezničara bi gostujućom pobjedom zadržala šanse za titulu prvaka BiH, ali gostuju u Vitezu ekipi koja se bori za opstanak u Premijer ligi. Zrinjski ima "lagano" gostovanje u Gradačcu protiv "fenjeraša" na tabeli ekipe Zvijezde, dok će Olimpic na gostovanje u Veliku Obarsku. 

Sinoć je odigrana prva utakmica 22. kola Premijer lige BiH u kojoj je ekipa Sarajeva na svom terenu remizirala rezultatom 1:1 protiv Čelika i tako umanjila šanse da postane prvak na kraju sezone.         

Premijer liga BiH, 22. kolo:        

Velež - Široki Brijeg 

Vitez - Željezničar 

Zvijezda - Zrinjski 

Mladost - Olimpic 

Drina - Travnik 

Sloboda - Radnik 

Borac - Slavija 

Učitaj još novosti