22. 04. 2015 - 09:48
Atletico Madrid u paklu "Bernabeua", Monaco sanja polufinale
907
Shares
Atletico Madrid u paklu

Liga prvaka

Atletico Madrid u paklu "Bernabeua", Monaco sanja polufinale

22. 04. 2015 - 09:48
0
Shares

Preostala dva uzvratna susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka na rasporedu su večeras, nakon kojih će biti poznate dvije ekipe koje se pridružiti Barceloni i Bayernu u polufinalu. 

Monaco dočekuje ekipu Juventusa, dok u Madridu igraju gradski rivali Real i Atletico. 

Prvi meč između madridskih klubova na "Vicente Calderonu" završio je bez golova. Real se suočava s problemima zbog povreda nekoliko ključnih igrača, među kojima su Modrić, Benzea i Bale, dok zbog suspenzije neće moći igrati Marcelo.

- Moramo živjeti s povredama, to smo radili i ranije. Bit ćemo bez nekoliko važnih igrača, ali ne treba nam veća motivacija. Atletico je jak, jedan od najboljih timova na svijetu kada je odbrana u pitanju, tako da ćemo morati učiniti ono što nismo uspjeli na njihovom stadionu - kazao je trener Reala Carlo Ancelotti.

- Važan je meč za klub, navijače i igrače. Cijela ekipa zaslužuje da igra jer su motivirani i u dobroj formi - kazao je.

Ancelotti nije želio objaviti početni sastav, navodeći da će to uraditi uoči utakmice. Važno mu je, kako kaže, fokusirati se na igrače koji će igrati a ne na one koji ne mogu. 

- Imamo mnogo opcija kada su u pitanju zamjene povrijeđenih igrača. James (Rodriguez) je veoma efikasan u ovom trenutku i mnogo će nam pomoći, dok (Javier Hernandez) igra dobro što je pokazao protiv Malage, u dobroj je formi - kazao je trener Reala. 

Diego Simeone, trener Atletica, kazao je da igrači moraju da uživaju u ovom trenutku, jer ovakve utakmice se ne igraju često. 

- Nema pritiska, ali postoji odgovornost. Mislim o tome kako da naudimo Realu, a ne o povredi Luke Modrića. Fokusirani smo samo na sebe - kazao je Simeone. 

On neće moći da računa na suspendiranog Maria Suareza. 

Mogući sastavi: 
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos, Coentrao, Isco, Illarramendi, Kroos, James, Ronaldo, Hernandez. 

Atletico: Oblak, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira, Arda Turan, Gabi, Tiago, Koke, Griezmann, Mandžukić. 

U drugom večerašnjem meču sastaju se Monaco i Juventus. Italijanski klub je u prvom meču slavio s minimalnih 1:0, a trener Massimiliano Allegri navodi da će njegov tim u meč ući sa željom da ostvari novu pobjedu.

- Nisam siguran kakva će biti taktika Monaca, ali mi želimo postići pogodak. Monaco igra dobro u odbrani i ima fizički jake igrače, tako da će biti teško kao i u prvoj utakmici. No, i mi imamo kvalitet i mogućnost da prođemo dalje. Trebamo biti hrabri i fokusirani - kazao je Allegri. 

Leonardo Jardim, trener Monaca, navodi da njegovi igrači moraju odigrati "perfektan meč".

- Morat ćemo malo riskirati da bismo prošli. Igrat ćemo inteligentno i pokušati postići gol, a ne primiti. Moramo biti mirne glave. Volimo igrati na ispunjenom stadionu, to nas motivira. Ali ne zaboravimo da će tu biti i navijača Juventusa - kazao je Jardim.

Mogući sastavi:
Monaco: Subašić, Raggi, Fabinho, Abdennour, Kurzawa, Moutinho, Bernardo Silva, Kondogbia, Dirar, Martial, Berbatov. 

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Evra, Morata, Tevez. 

Učitaj još novosti