26. 04. 2015 - 20:00
Ko je u pravu: Reakcije trenera nakon remija u mostarskom derbiju
907
Shares
Ko je u pravu: Reakcije trenera nakon remija u mostarskom derbiju

Oba trenera tvrde da su njihovi timovi bili bolji

Ko je u pravu: Reakcije trenera nakon remija u mostarskom derbiju

26. 04. 2015 - 20:00
0
Shares

Nakon podjele bodova u Mostaru i rezultata 1:1 obojica trenera smatraju kako su njihovi igrači bili bolji na terenu. Tužniji je bio trener Veleža Avdo Kalajdžić čija ekipa je vodila sedemdeset minuta utakmica, a gol primila u sudijskoj nadoknadi.

''Nismo zaslužili ovaj gol u nadoknadi. Bili smo bolja ekipa. Čestitam svojim igračima na dobroj igri, ali nažalost nismo nagrađeni za to'', razočaran je bio Kalajdžić, koji je gradskim rivalima poželio sreću u nastavku prvenstva i u Kupu.

Trener Zrinjskog Vinko Marinović imao je razloga za zadovoljstvo, jer se na klupi već pomirio s porazom. Međutim, pogotkom Crnova njegova ekipa i dalje je na samom vrhu s dobrim izgledima za odbranom naslova prvaka.

''Kad pogledamo da smo u posljednjim trenucima došli do izjednačenja moramo biti zadovoljni i tim bodom, iako smo bili bolja ekipa. Velež je bio borben, a mi smo bili pod pritiskom moranja da postignemo gol i uspjeli smo. Pravili smo zamjene kako bismo ih što više opteretili. Zasluženo smo uzeli bod'', kazao je trener Marinović.

Njegov tim već u srijedu čeka nova utakmica. U revanšu polufinala Kupa pod Bijeli brijeg stiže Olimpic. Prvi susret na Otoci završen je bez golova, piše Goal.

''Sada se moramo odmoriti i pripremiti za utakmicu Kupa. To nam je izuzetno bitna utakmica, a danas smo se mnogo potrošili, ali imamo tri dana da se pripremimo i za tu utakmicu'', kazao je Marinović

 

Učitaj još novosti