29. 04. 2015 - 22:49
Juve na bod od titule, sjajne partije Lulića i Pjanića
907
Shares
Juve na bod od titule, sjajne partije Lulića i Pjanića

Serie A

Juve na bod od titule, sjajne partije Lulića i Pjanića

29. 04. 2015 - 22:49
0
Shares

U Torinu uspavanka u prvih pola sata, jedinu šansu je imao Llorente, a onda eksplozija.

Fiorentina je povela, Pirlo ruši Joaquina, Alonso sa bijele tačke vara Buffona 0:1.

Ali, kratko je trajala radost "Ljubičastih", Neto je napravio prekršaj izvan svog kaznenog prostora, iz slobodnjaka je Pirlo asistirao, Llorente strijelac, 1:1.

Do odlaska na odmor potpuni preokret, Evra je asistent, Tevez sjajnim udarcem glavom doveo šampiona do prednosti.

Najbolju šansu za izjednačenje Toskanci su imali iz novog penala, pošto je Chiellini srušio Joaquina. Gonzalo Rodrigez je šutirao pored gola.

I umjesto izjednačenja, potvrda pobjede "Bianconerra" koji su na bod od titule, sjevnula je kontra, Tevez je preciznim udarcem pogodio suprotan ugao Neta, 3:1 velika radost na "Tvrđavi".

Na kraju, u 90. minutu Josip Iličić iz slobodnjaka pogađa za 2:3, ali je to slaba utjeha za Fiorentinu koja je možda zaslužila više.


Rimski klubovi koji se bore za drugo mjesto su posao završili već u prvih 45 minuta.

Lazio je torpedovao otpisanu Parmu za šest minuta, od 10. do 16. Mrežu Mirantea su zatresli Parolo, Klose i Candreva, pa je tada bilo gotovo. Sjajni Senad Lulić upisao je dvije asistencije kod prvog i trećeg gola.

Keita je u drugom poluvremenu, desetak minuta prije kraja na asistenciju Candreve postavio konačnih 4:0.


Roma je konačno zaigrala bolje i odnela bodove sa "Mapei" stadiona. oumbia je već u šestom minutu glavom matirao nesigurnog Consiglia, da bi dvadesetak minuta kasnije Florenzzi nakon dva sjajna driblinga lijepim udarcem pogodio suprotan ugao, u stilu mnogo poznatijeg Maicona. 

Tada je bilo jasno da će bodovi na jug. 

U drugom dijelu je Emiliane dotukao Pjanić koji je na asistenciju Gervinha praktično otklonio svaku dilemu.


Milan se i pored protesta navijača brukao protiv Genove, "Rossonere" je načeo Bertolacci nakon nekoliko promašaja, da bi početkom drugog dijela Iago Falque asistirao Tinu Costi, pa su Ligurijani duplirali prednost.

Philipp Mexes je sredinom drugog dijela smanjio rezultat, sjajnim udarcem, nemoćan je bio Mattia Perin.

Zatim je Mexes dobio crveni karton, pa je Milanova misija da izbjegne poraza postala nemoguća.

Iago Falque postavio konačnih 3:1 za goste.


Chievo je već nakon desetak minuta nakon akcije svojih napadača, Meggiorinija i Paloschija poveo protiv otpisanog Cagliarija.

Sampdorija je sa igračem manje bez isključenog Aque povela protiv Verone, strijelac je bio De Silvestri, ali samo dva minuta kasnije, pogađate, Luca Toni je dijagonalom matirao Romera.

Atalanta je povela protiv Cesene golom Pinille, ali je vrlo brzo iskusni Brienza sa bijele tačke poravnao, da bi Carboneri udarcem sa ivice kaznenog prostora okrenuo rezultat. 

Ipak Pinilla je postigao još jedan gol, praktično to je presuda za Cesenu koja, kao i Cagliari ima osam bodova manje od Atalante i samo teorija je dijeli od druge lige.

U Palermu su Sicilijanci dva puta vodili, golovima Vitiela i Rigonija, ali su Bruno Peres i Maxi Lopez uspjevali da izjednače rezultat.

Učitaj još novosti