26. 05. 2015 - 12:08
Čelnici Liverpoola donijeli neočekivanu odluku: Navijači...
907
Shares
Čelnici Liverpoola donijeli neočekivanu odluku: Navijači razočarani

RODGERS OSTAJE

Čelnici Liverpoola donijeli neočekivanu odluku: Navijači razočarani

26. 05. 2015 - 12:08
0
Shares

Uprava Liverpoola detaljno će analizirati sezonu, ali ne razmišlja o otpuštanju menadžera Brendana Rodgersa.

Redsi su sezonu završili na šestom mjestu na tabeli i sljedeće sezone igrat će u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Takmičenje u Premijer ligi završili su sramnim porazom od Stokea 6:1, zbog čega su mediji spekulisali da će Rodgers dobiti otkaz.

Izvor Sky Sportsa naveo je da će uprava kluba u junu analizirati sezonu, ali da njeni članovi ne planiraju razgovarati o promjeni trenera. 

Utakmicom na stadionu Britannia od Liverpoola se oprostio legendarni kapiten Steven Gerrard, koji je i postigao gol protiv Stokea, pošto su se domaći igrači sažalili na velikog Stevieja.

Gerrard je cijelu karijeru proveo u Liverpoolu, a uprava kluba obaveijstila ga je da mu ove godine neće ponuditi novi ugovor, pa je on potpisao za Los Angeles Galaxy. 

Brendan Rodgers rekao je da je ekipa zaslužila završiti sezonu na šestom mjestu na tabeli i da klub tokom ljeta čeka težak posao. 

"Oduvijek sam govorio da ću otići kada vlasnici budu željeli da odem iz kluba. Ali, mislim da mogu još mnogo da ponudim klubu. Ove sezone dogodile su se mnoge stvari koje su otežale posao, ali razumijem. Završili smo sezonu na šestom mjestu na tabeli, a to smo i zaslužili. Pred klubom je važno ljeto, izgubili smo Stevena i čeka nas paklen posao", rekao je Rodgers.

Učitaj još novosti