28. 05. 2015 - 21:12
Pehar stigao na Koševo: Juniori demolirali Široki za trofej...
907
Shares
FOTO GALERIJA
28. 05. 2015 - 21:12
Juniori FK Sarajevo osvajači su Kupa BiH.

BUROVIĆ POGAĐAO DVA PUTA

Pehar stigao na Koševo: Juniori demolirali Široki za trofej Kupa BiH

M. H. (Foto: fcsarajevo.ba)
28. 05. 2015 - 21:12
0
Shares

Juniori Fudbalskog kluba Sarajevo osvajači su Kupa BiH. Oni su u revanšu, na stadionu "Asim Ferhatović Hase" nadigrali vršnjake iz Širokog Brijega sa 4:1, te ukupnim rezultatom 6:1 stigli do vrijednog trofeja.

Ipak, gosti su poveli već u osmoj minuti preko Matića, a nakon toga domaćin je preuzeo inicijativu. U 23. minuti Herić je eurogolom poravnao rezultat, te se s 1:1 otišlo na poluvrijeme.

Nakon samo 15 minuta igre u nastavku domaći su poveli. Strijelac za bordo tim bio je juniorski reprezentativac BiH, Amar Burović. Isti igrač kasnije se ponovo upisao u listu strijelaca i tada je već bilo jasno ko je osvajač Kupa BiH. Treba naglasiti da je Burovićev drugi pogodak na današnjem meču također bio sjajan.

Konačan rezultat postavlja Anđušić u sudijskoj nadoknadi meča. 

FK Sarajevo: Sujić, Rastoder (Pidro), Mihojević, Kadušić, Zeljković (Mujakić), Anđušić, Herić, Burović (Alešević), Vazda (Avdić), Tahiri i Handžić (Jezerkić).

NK Široki Brijeg: Brkić, Zovko-Antić, Šaravanja, Lončar, Čović, Sabljić (Vukoja), Čolak, Leko (Doći), Bondža (Prekpaljaj), Stanić (Kovačević) i Matić (Primorac).

U našoj galeriji pogledajte slavlje bordo tima nakon osvajanja trofeja...

 

Učitaj još novosti