29. 05. 2015 - 19:00
Hajradinović za Sport.ba: Tri države, tri kluba, tri titule
907
Shares
Hajradinović za Sport.ba: Tri države, tri kluba, tri titule

IGRAČ GENTA

Hajradinović za Sport.ba: Tri države, tri kluba, tri titule

Kenan HADŽIĆ
29. 05. 2015 - 19:00
0
Shares

Biti u ekipi koja je osvojila šampionat jedne lige kao vrlo mlad je velika stvar za karijeru jednog igrača i može predstavljati odskočnu dasku za napredak.

Ali, šta onda reći za potencijalnog bh. reprezentativca Harisa Hajradinovića koji je sa 21. godinom u tri različite zemlje osvojio tri titule prvaka.

Ona prva, u matičnom klubu u kojem je prošao omladinski pogon, FK Željezničaru iz kojeg je veoma kratko bio u Olimpicu da bi svoju drugu titulu osvojio u slovačkom Trenčinu.

A već sada je došao red i na treće veliko slavlje. Gent je novi prvak Belgije, a Haris Hajradinović i Nermin Zolotić članovi su ove sjajne generacije i sa ponosom odlaze na zaluženu pauzu.

Sa Harisom smo pričali o dosadašnjoj karijeri u Belgiji, igrama te očekivanjima za narednu sezonu:

1. Prije svega, u ime portala Sport.ba želimo Vam čestitati na osvojenoj tituli. Kakav je osjećaj sa 21. godinom biti prvak u tri različite zemlje? 

Osjećaj je stvarno nevjerovatan. Ne postoje prave riječi da se to opiše, a sa 21. godinom biti prvak u tri različite zemlje je velika stvar. To je veoma bitno i to svakog mladog igrača tjera da radi puno više i puno jače.

2. Ekipa je igrala odlično tokom cijele sezone, da li već sljedeće sezone očekuješ veću minutažu?

Cijela ekipa je dala sve od sebe, od početka do kraja sezone, a ovo je naš rezultat. Ja sam došao na polusezoni i prvenstveni cilj mi je bio privikavanje na samu ligu, upoznavanje sa jezikom i saigračima i nadam se da sam u tome uspio. Sljedeća godina donosi igranje u Ligi prvaka, a pored nastupanja u najvećem klubskom takmičenju, želja mi je da se izborim i za stalnog prvotimca te pomognem ekipi u odbrani trofeja prvaka Belgije.

3. Igranjem u prvaku Belgije faktički si sam sebi obezbijedio poziv u reprezentaciju, da li se već sada potajno nadaš?  

Želim biti iskren i reći jednu veoma bitnu stvar. Moj prvobitni cilj je da se u kao reprezentativac izgradim igrajući za U-21 reprezentaciju što je takođe veliki uspjeh. Vrijeme je ispred mene i ono nigdje ne može pobjeći, a na meni je da radim i zaslužim sve ono što u budućnosti želim.

4. Šta nakon pola godine imaš reći o Gentu i Belgiji? Da li je prelazak bio pravi potez?

Belgija je sjajna sredina i to je poznato svima. Ova liga je fantastična za mlade igrače i upravo zato sam odabrao nju, a i sa njom Gent kao moju sljedeću destinaciju. Uslovi, ekipe i kvalitet fudbala su odlični, a sve ovo može mi pomoći da se razvijem u dobrog igrača, a da mogu vratiti vrijeme siguran sam da bih opet odabrao isto.

5. Omladinac si Željezničara, koga u subotu vidiš kao novog prvaka i da li pratiš rezultate Željezničara? 

Odrastao sam na Grbavici i uz Željezničar i svakako bi volio da opet budu šampioni, ali neka najbolji bude prvi, tako je najpoštenije. Takođe sam i ja bio dio šampionske ekipe i to je prelijep osjećaj. Što se tiče samih utakmica i ja imam utakmice vikendom, ali ukoliko imam slobodnog vremena obavezno pogledam utakmicu. 

6. Član si uspješne generacije Želje 1994. godišta koja je izbacila puno igrača. Da li si u kontaktu sa njima ?

Svi mi imamo svojih obaveza zbog igranja u klubovima i istina je da je iz te generacije izašlo puno dobrih igrača. Šta drugo uraditi nego čestitati jedni drugima i poželiti još više sreće, za dobrobit njih i za dobrobit našeg fudbala u budućnosti.

 

 

Učitaj još novosti