01. 07. 2015 - 18:43
Ovo će naljutiti mnoge: Novi dresovi španskog kluba podržavaju...
907
Shares
Ovo će naljutiti mnoge: Novi dresovi španskog kluba podržavaju LBGT populaciju!

Liberalni Rayo

Ovo će naljutiti mnoge: Novi dresovi španskog kluba podržavaju LBGT populaciju!

K. D.
01. 07. 2015 - 18:43
0
Shares

Novi dresovi malenog radničkog kluba iz Valjekasa predstavljaju revoluciju u svijetu fudbala.

Nema nikakve sumnje - homofobija je u fudbalu i te kako prisutna. Ali Rayo Vallecano nije običan fudbalski klub. Pisali smo već da u Valjekasu žive neki sasvim drugačiji, sasvim obični ljudi, radnička klasa koja brine o svom komšiji, pa i kad je on drugačije seksualne orijentacije i kada je žrtva nasilja ili opake bolesti, prenosi Mozzart. Stoga će od svake prodaje nove, rezervne garniture Rayovih desova sedam eura otići u humanitarne svrhe.

A čim vidite ove dugine boje na crnoj majici jasno vam je da će duo završiti i na računu organizacija koja se bore za prava LBGT populacije. Tačno euro, dok je preostalih šest namjenjeno oboljelima od raka (crvena boja), osobama sa invaliditetom (narandžasta), onima "koji su izgubli nadu" (žuta), borcima za životnu sredinu (zelena naravno), onima koji se bore protiv nasilja nad djecom (plava) i za kraj žrtvama porodičnog nasilja (roza).

Ravnopravno - svima po euro. Uz slogan "Rayo uz neopjevane heroje".

Podsjetimo, svi igrači Raya su u februaru utakmicu protiv Atletica iz Bilbaoa igrali sa pertlama u duginim bojama kako bi izrazili bunt protiv homofobije u fudbalu. Prošlog novembra klub je rješio da pomogne starici koja je zbog sinovljevog kredita ostala bez krova nad glavom.

rayo-dress

Učitaj još novosti